Sport

Nem akart a világ legjobban kereső kézilabdázója lenni

Alexey Filippov / Sputnik / Sputnik via AFP
Alexey Filippov / Sputnik / Sputnik via AFP

Elég nagy megdöbbenést keltett a kézilabda világában, hogy június végén a Vipers női kézilabdacsapata bejelentette, hogy szerződtette a Rosztov-Don játékosát, Anna Vjahirjevát.

Kapcsolódó
A másodosztályban álmodna nagyot a négyszeres BL-győztes kézilabdázó
Bódi Bernadett 36 évesen is nagy terveket szövöget, és meg is találta ehhez a megfelelő csapatot.

A klub jelezte, hogy a megállapodást széles körű egyeztetés is megelőzte, kikérték a Norvég Kézilabda Szövetség, a helyi Helsinki Bizottság és a Norvég Sportszövetség véleményét is, amely egyöntetű volt: különbséget kell tenni a hétköznapi oroszok és Vlagyimir Putyin rezsimje között.

Azaz amíg az orosz válogatott eltiltását helyeslik, addig egy-egy játékost nem büntethetnek az országa miatt.

A 27 éves jobbátlövő az egyik legjobb kézilabdázónak számít: 2016-ban olimpiai bajnok, tavaly olimpiai ezüstérmes, 2019-ben vb-3., 2018-ban Európa-bajnoki ezüstérmes volt. A két olimpián és az Eb-n is őt választották a torna legjobbjának.

A tokiói játékok után azonban motivációs problémákkal küszködött, így valószínűleg a környezetváltozás jó hatással lesz rá, írta a Daniasport.hu portál.

A lap szerint a kézilabdázó – nem éppen megszokott módon – a szakmát választotta az anyagi kérdés helyett, ugyanis visszautasította a CSM Bucuresti havi 20 ezer eurós fizetését, én inkább Kristiansandba igazolt.

Szerintem a játékosok látják, hogy a Vipersben van egy bizonyos biztonság, ami a pénzügyeket illeti.

Olyasmi, ami sok helyen még nem volt a koronavírusos időszakban. Sok játékos stabil helyként éli meg Norvégiát. Emellett bizonyos jelzéseket az is küld, hogy több külföldi játékossal a sorainkban sikeresek vagyunk – idézte Ole Gustav Gjekstad edzőt a Daniasport.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik