Sport

Északi katonai bázisra hurcolták az olimpiai ezüstérmes hokikapust

WANG Zhao / AFP
WANG Zhao / AFP

Pár hét alatt nagyot fordult a világ Igor Fedotov olimpiai ezüstérmes jégkorongkapussal, akivel májusban egyéves szerződést kötött a Philadelphia Flyers, pár napja viszont egy észak-oroszországi katonai bázisra hurcolták.

Kapcsolódó
NHL-rekorder irányítja a magyar jégkorong-válogatottat
Kevin Constantine már nemcsak a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője.

A 25 éves kapust még 2015-ben draftolta az NHL-csapat, de eddig csak a KHL-ben bizonyíthatott, ahol megfordult a Nyeftehimik Nyizsnyekamszk, a Szalavat Julajev Ufa, a Traktor Cseljabinszk, legutóbb pedig a CSZKA Moszkva csapataiban. Tagja volt az idei, pekingi olimpián döntőt játszott orosz válogatottnak.

Május 7-én egyéves szerződést kapott a Flyerstől, az országot azonban már nem hagyhatta el.

Hogy pontosan mi történt, nehéz kideríteni, állítólag egy sorozási irodában lett rosszul, ahonnan kórházba szállították, ám ügyvédje, Alekszej Ponomarjov szerint a neve sohasem került be a betegek közé.

Később elvitték a kórház területéről, de hogy hová, nem tudni pontosan

– nyilatkozta.

A Szport-Ekszpressz azt írta, a 25 éves sportolót őrizetbe vettek Szentpéterváron és a sorkatonai szolgálat kijátszásával gyanúsították meg.

Ponomarjov később elmondta, bírósághoz fordulnak a kényszersorozás miatt.

„Minden szükséges dokumentumot elküldtünk a bíróságnak, és most csak arra várunk, hogy megerősítsék, hogy elfogadták a beadványunkat, és megkezdődhet a folyamat” – mondta.

Kedden a jégkorongozó ügynöke, JP Barry azt mondta az AP hírügynökségnek, hogy védence egy távoli katonai bázison tartózkodik Észak-Oroszországban (egyes források szerint a Jeges-tengerben lévő Novaja Zemlja szigetcsoporton, mások szerint a szeveromorszki haditengerészeti bázison).

„Tisztában vagyunk a hírekkel, és vizsgáljuk a helyzetet. Jelenleg nincs további megjegyzésünk” – közölte Chuck Fletcher, a Flyers vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik