Sport

Bűnösnek vallotta magát egy orosz bíróságon a drogbirtoklás miatt őrizetbe vett amerikai kosaras

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Bűnösnek vallotta magát egy oroszországi bíróságon az amerikai kosárlabdázó, Brittney Griner, de azt mondta, nem akarta megszegni a törvényeket. A 31 éves sportolót még februárban vették őrizetbe drogbirtoklásért a seremetyjevói repülőtéren, a táskájában ugyanis elektromos cigarettához tartozó, kannabiszt tartalmazó olajat találtak. Tíz évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják.

Ügyvédje, Alekszander Bojkov azt mondta a Reuters cikke szerint, hogy a legenyhébb ítéletben reménykednek.

A CNN beszámolója szerint Griner nem akarta magával vinni az olajat, csak kapkodva pakolt be és így került a táskájába. A következő meghallgatás július 14-én lesz.

A kétszeres olimpiai és egyszeres WNBA-bajnok Griner 2014 óta játszik a Jekatyerinburgnál, amellyel három orosz bajnoki cím mellett négyszer nyerte meg az Euroligát, mellette pedig 2014 óta erősíti a Phoenix Mercuryt (az amerikai női bajnoki szezon nyáron van).

Kapcsolódó
„Itt ülök egy orosz börtönben és félek, hogy örökre itt maradok”
Brittney Griner, kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdázónő megható levelet írt Joe Bidennek, amelyben aaz Egyesült Államok elnöke segítségét kéri.

A napokban a börtönből levelet írt Joe Biden amerikai elnöknek, amelyben úgy fogalmazott, „félek, hogy örökre itt maradok”.

Biden még szerdán felvette a kapcsolatot Griner feleségével és azt mondta, dolgoznak azon, hogy a kosarast minél előbb szabadon engedjék. A moszkvai amerikai nagykövetség munkatársai jelen voltak a csütörtöki meghallgatáson és egy levelet adtak át Brittney Grinernek, amit az amerikai elnök írt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik