Sport

Egy győzelem, kilenc döntetlen, négy vereség – így zárta Rapport a világbajnokjelöltek tornáját

Pierre-Philippe MARCOU / AFP
Pierre-Philippe MARCOU / AFP

Rapport Richárd vereséggel fejezte be szereplését hétfőn a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján a 14., utolsó fordulóban.

A magyar nagymester világossal játszva a 20. lépésben minőségáldozatot vállalt, de akciója elhamarkodottnak bizonyult, ugyanis az azeri Tejmur Radzsabov pontosan játszva hárította az akciót, majd érvényesítette a fölényét, így Rapport a 33. lépés után feladta a küzdelmet.

A magyar sakkozónak egy győzelem és kilenc döntetlen után ez volt a negyedik veresége.

A 26 éves Rapport 2764 Élő-pontjával a világranglista nyolcadik helyezettjeként versenyzett a spanyol fővárosban, ahol mindenki kétszer mérkőzött meg mindenkivel, váltott színekkel. A torna teljes díjalapja 500 ezer euró, és a győztesként 48 ezer euróval gazdagodó Nyepomnyascsij jövőre – 2021-hez hasonlóan – ismét a vb-címért játszhat a kilenc éve világbajnok norvég Magnus Carlsennel.

Kapcsolódó
Ha már Madridban járt Polgár Judit, egy parkban legyőzte Magnus Carlsent
Pedig tudjuk, hogy a világbajnok norvég megválogatja ellenfeleit.

A torna előtt nem sokkal derült ki, hogy Rapport Richárd zászlóváltást tervez és a jövőben román színekben versenyezhet, miután egy olyan, visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot kapott egy üzletembertől, amellyel reális esélye lehet a következő években a világbajnoki címért küzdeni.

Kapcsolódó
Román színekben folytathatja Rapport Richárd, a világ ötödik legjobb sakkozója
Édesapja által megerősített információnk szerint egy szerb származású romániai milliárdostól visszutasíthatatlan szponzori ajánlatot kapott minden idők legkomplexebb magyar játékosa, zsenijét veszítheti a magyar sakk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik