Sport

Ha már Madridban járt Polgár Judit, egy parkban legyőzte Magnus Carlsent

Egyelőre csak reménykedik a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) abban, hogy a kilenc éve világbajnok Magnus Carlsen megmásítja véleményét, és hajlandó lesz asztalhoz ülni a jövő évi címvédő páros mérkőzésre a világbajnokjelöltek jelenleg is zajló tornájának győztesével.

Kapcsolódó
„Haldoklik a magyar sakk”
A legjobb magyar sakkozókat kérdeztük arról, hogyan vélekednek a Rapport-ügyről, illetve szerintük a 2014-es olimpiai ezüstérem óta miért zuhant a mélybe a korábbi sikersportág eredményessége.

A norvég sportoló ugyanis korábban kijelentette, egyedül a francia színekben versenyző, iráni Alireza Firouzjával ülne asztalhoz, ő azonban a 12. forduló után az utolsó pozíciót foglalja el a világbajnokjelöltek nyolcfős madridi tornáján, és már semmiképpen sem végezhet az élen.

Az utolsó forduló előtt az orosz Jan Nyepomnyascsij áll az élen, Rapport Richárd a hatodik.

Carlsen ennek ellenére aktív, hiszen – ahogy arról Polgár Judit a hivatalos Facebook-oldalán beszámolt – a madridi Retiro parkban helyiekkel sakkozott.

Lenyűgöző volt, szuper klassz! Lehetett volna ennél több is? Igen! Magnusszal játszottunk egy schnell partit (3-3 perc), és nyertem! Micsoda nap!

– írta a magyar sakkozó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik