Sport vizes vb 2022

Ötórányi úszás után 1.3 másodperccel maradt le az elsőtől, mégse kapott érmet

Hihetetlen drámával ért véget a női 25 kilométeres nyíltvízi úszás döntője a vizes világbajnokságon.

Kapcsolódó
Parádés magyar bronz a vizes vb legbrutálisabb versenyében
Az erejét jól beosztó Gálicz Péter remekül hajrázott és a harmadik lett a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében. Kalmár Ákos és Rohács Réka nyolcadik lett.

A több mint öt órán keresztül zajló csatában négy főből álló élmezőny alakult ki, amely annyira együtt mozgott, hogy ilyen hosszú idő után is gyakorlatilag sprintbefutóval dőlt el a világbajnoki cím sorsa. Ezt végül a brazil Ana Marcela Cunha nyerte meg 5 óra 24 perc és 15 másodperces idővel, mindössze két századmásodperccel a német Lea Boy előtt.

Még ennél is nagyobb drámának mondható, hogy a bronzéremért folyó csatában Barbara Pozzobon ugyan egy másodperccel lassabbnak bizonyult Sharon van Rouwendaalnál, így nem állhatott dobogóra. Az aranyérmes Cunhától is csak 1.3 másodpercre volt, mégsem kapott érmet a vébén.

Íme a befutó, ennyi választotta el Pozzobont a dobogótól:

Nem csoda, hogy az olasz versenyző elsírta magát a finálé után, hiszen ilyen teljesítmény után egyedül maradt üres kézzel. Magyar induló is volt a mezőnyben, Rohács Réka nyolcadikként ért célba, erről korábban ebben a cikkben számoltunk be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik