Sport vizes vb 2022

Djokovic-problémával is meg kell küzdeni a szerb vízilabdának

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

Az olimpiai bajnok szerb vízilabda-válogatott nem jutott négy közé a magyarországi vizes világbajnokságon, miután kikapott Horvátországtól a negyeddöntőben, így a magyar csapathoz hasonlóan az 5-8. helyért zajló küzdelemben folytatja. Dejan Savic, a szerbek szövetségi kapitánya azt mondta, kemény volt a mérkőzés, ahogy arra számítottak, de a harmadik és a negyedik negyedben nem voltak elég jók, ezért szenvedtek vereséget.

A vízilabda kemény sport

– foglalta össze tömören a történteket az Asnak nyilatkozva.

Kapcsolódó
„A körülményeket ellenük fordítottuk” – az olasz kapitány szerint így verték a pólóválogatottat
Az első negyedet követően még a magyar válogatott vezetett a negyeddöntőben, de aztán az olaszok magukhoz ragadták az irányítást és mindössze a meccs végén engedtek ki, amikor már eldőlt a továbbjutás kérdése.

Az újságíró felvetette neki, hogy vajon a fiatalítás következménye-e az, hogy nem sikerült továbblépni, mire Savic azt felelte, hogy kényszerű helyzetbe kerültek, kulcsjátékosok sora öregedik ki, úgy érzi van, aki a helyükre lépjen. Fájdalommentesnek titulálta az átmenetet, még ha most nem is nyernek majd érmet. Aztán azzal folytatta, a párizsi olimpia után jöhetnek a komolyabb problémák.

Gyengébb generációk jönnek, de nem csak a mi sportunkban és nem csak a mi országunkban. Úgy gondolom, hogy technikailag képzettebbek a mai játékosok, mint a mi időnkben, ugyanakkor nincsenek minden képesség birtokában. Manapság hat-hét ilyen játékos van, korábban húsz-harminc ilyen volt egyszerre, aki rendelkezett mindennel

felelte a játékosként olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Savic, aki újabb kérdésre kifejtette, mire is gondolt pontosan képességek alatt.

„Kevesebbet vannak játékban. A mai gyerekeknek modern problémáik vannak, ducibbak, cukorbetegek, asztmásak. Tíztől tizennyolc éves korig formálódik egy játékos, most viszont kevesebbet edzenek, ami érezteti a hatását. Szerbiában még olyan gondok is vannak, hogy minden szülő azt akarja, hogy a gyermeke majd sokat keressen, úgyhogy focizni és kosarazni viszi. Vagy teniszezni. Mindenki azt akarja, hogy a gyerekéből Novak Djokovic legyen. Szóval igen, létezik egy Djokovic-probléma is” – mondta Savic.

Szerbia pénteken majd Montenegróval találkozik, annak a mérkőzésnek a győztese játszhat vasárnap a magyar-amerikai párharc továbbjutójával az ötödik helyért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik