Sport vizes vb 2022

Rasovszky egyre rosszabbul lett verseny közben, ezért kellett feladnia

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

A 10 kilométeres nyíltvízi úszás olimpiai ezüstérmese, Rasovszky Kristóf szerdán a táv felénél feladta a versenyt, majd az M4 közvetítésében elhangzott, hogy orvosok vizsgálják, és olyan hír is volt, hogy kaphatott egy rúgást a hasára. Később aztán maga az érintett mondta el,

hogy már reggel furcsán érezte magát, de a bemelegítést követően azonban bízott abban, hogy „helyre tudja hozni azt a hibát, amit öt kilométeren elkövetett”.

Utóbbival arra utalt, hogy címvédőként végül csak a kilencedik lett és nagyon bosszús volt, amiért szerinte rossz taktikát választott és már az elején elúszott az esélye az éremre.

A 10 kilométer kapcsán azzal folytatta az MTI szerint, hogy az első kör után már voltak gondjai, de azt először még betudta a rekkenő hőségnek, után azonban egyre rosszabbul lett és nem volt mit tenni. Leszögezte, egyáltalán nem az a típus, aki felad egy versenyt – világbajnokként is volt már 66. egy világkupafutamon –, most azonban a jövőre és a közelgő Európa-bajnokságra nézve is fontos volt egészségének a megőrzése.

Kapcsolódó
A 18 éves Betlehem Dávid 5., Rasovszkyt hasba rúgták, ezért feladta
A férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszók versenyét felemás szájízzel fejezte be a két magyar sportoló, egyik szemünk sír, a másik nevet a vizes-világbajnokság szerdai délelőttjén.

A szám másik magyar indulója, a 18 éves Betlehem Dávid fantasztikus eredményt ért el, az ötödik lett ugyanis Öt kilométeren hetedikként ért célba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik