Sport vizes vb 2022

„Senki nem tud semmit, ez lehetetlen küldetés” – nehezen jutott be kerekesszékkel a magyar paraúszó a vébére

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Lehetetlen küldetésnek nevezte Patkás Tamás, hogy a vizes világbajnokság nyíltvízi úszóversenyeit élvezni tudja a Lupa-tónál.

Kapcsolódó
„Ha úgy maradok, hosszában vág ketté a vonat, ha elfordulok, keresztben”
Munkahelyi balesetben veszítette el mindkét lábát, rokkantnyugdíjasként sokszor a mindennapokban is komoly akadályokkal szembesül. Mikor értelmes elfoglaltságot keresett magának, végül a sportot választotta. A 49 éves paraúszó nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy átúszta az Európát Ázsiától elválasztó Boszporuszt. „Rocky", azaz Patkás Tamás felidéz néhány pillanatképet az életéből.

Az egyébként „Rocky” becenéven ismert paraúszó egy munkahelyi balesetben veszítette el a lábait, ezután kezdett sportolni. 2020-ban azzal vívott ki magának nemzetközi elismerést, hogy átúszta az Európát Ázsiától elválasztó Boszporuszt. A nyíltvízi úszás szerelmeseként szeretett volna kijutni a vébére, hogy szurkoljon a magyar versenyzőknek, azonban hiába levelezett a szervezőkkel, kellemetlen élményekkel gazdagodott.

„Maradjunk annyiban, hogy a vizes vb a Lupán messze van az akadálymentes rendezvényre való bejutástól. Senki nem tud semmit. Elküldenek a tó tulsó felére, majd onnét gyere vissza a lelátóhoz kerekesszékkel, a kavicson, homokon át 32 fokban.

Kerekesszékes jegyet vásároltam, külön levelezve, hogy könnyebb legyen a bejutás, szurkolás a srácoknak. Mondhatták volna, hogy kerekesszékeseknek nem ajánlott rendezvény. Mission Impossible

– írta Facebook-oldalán.

A hétfői versenynapon Betlehem Dávid a hetedik, Rasovszky Kristóf pedig címvédőként a kilencedik lett a férfiak öt kilométeres versenyén, míg a nőknél Rohács Réka a 15., Balogh Vivien pedig a 24. helyen végzett, ezekről már lemaradt Rocky.

Megkerestük a bejegyzés kapcsán az esemény szervezőit is, amint oldalunk választ kap, frissítjük cikkünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik