Sport vizes vb 2022

A vb-t kihagyó úszó meglepő vallomása: A lábtörésem az egyik legjobb dolog, ami történt velem

KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / KMSP via AFP
KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / KMSP via AFP

Az 50 és 100 méteres mellúszás egyeduralkodója – a legutóbbi három világbajnokságon mindkét számot ő nyerte – Adam Peaty kihagyta a budapesti vizes vébét, mert egy tornatermi edzésen megrepedt egy csont a lábfejében.

Peaty azóta lenyomott egy hathetes rehabilitációt, és a felépülése olyan jól áll, hogy már arra készül, hogy júliusban, a birgminghami Nemzetközösségi Játékokon megvédje a címét 100 mellen.

„Azt mondanám, hogy nagyjából 90 százalékos állapotban vagyok. Jó kis stáb van mellettem, és magabiztosan mondhatom, hogy ott leszek, és harcolni fogok” – nyilatkozta Peaty, akinek azért is lesz különleges a Nemzetközösségi Játékok, mert az újonnan épült uszodkomplexum, a Sandwell Aquatics Center mindössze 50 percre van attól a környéktől, ahol felnőtt. A brit úszó a sérülésével kapcsolatban meglepő vallomást tett.

A lábtörésem az egyik legjobb dolog, ami történt velem. Lelassított egy kicsit, és ráébredtem, hogy a család és a körülöttem lévő emberek a legfontosabbak.

Ugyanakkor előhozta belőlem azt az érzést is, hogy nem akarom, hogy mások szerezzék meg azokat az aranyérmeket, amiket én is megnyerhettem volna. Maximálisan hiszek abban, hogy ismét képes leszek arra, hogy világcsúcsot ússzak” – fogadkozott a háromszoros olimpiai bajnok Peaty.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik