Sport vizes vb 2022

Milák riválisa: Örülök, hogy a történelem része lehetek

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Bár az időeredményével nem volt megelégedve, Milák Kristóf elég magabiztosan nyerte meg a 100 méteres pillangóúszás péntek esti döntőjét, az ezüstéremesre is nyolc tizedmásodpercet vert, így a második világbajnoki címét nyerte a budapesti vizes világbajnokságon. A magyar klasszis mögött a japán Mizunuma Naoki végzett a második, a kanadai Joshua Liendo Edwards pedig a harmadik helyen. És mind a ketten történelmet írtak.

  • Mizunuma ugyanis az első japán, aki világbajnoki érmet szerzett 100 pillangón,
  • míg Liendo Edwards Bruce Robertson 1973-as aranya óta az első kanadai, aki ebben a számban érmet szerzett, és ő az első az országából, aki ugyanazon a vébén a 100 gyorson és a 100 pillangón is odaért a dobogóra.
Kapcsolódó
Elsírta magát a fiatal magyar úszó, Hosszú Katinka vigasztalta
Mihályvári-Farkas Viktória idén a legjobb idejét úszta 400 vegyesen, ám így is lemaradt a döntőről.

Örülök, hogy a történelem része lehetek. Már másodszor sikerült 51 másodpercen belüli időt úsznom, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy jövőre, Fukuokában is sikerül majd világbajnoki érmet nyernem

mondta a Kiodo Newsnak Mizunuma.

Nem volt ott a medencében a szám két klasszisa, a kétszeres címvédő Caeleb Dressel, valamint a korábbi kétszeres világbajnok, a legutóbbi vébén bronzérmes Chad le Clos sem. Mindketten egészségügyi okokra hivatkozva léptek vissza a budapesti vizes vébétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik