Sport vizes vb 2022

Nem szerepel a csapatversenyben a műúszó, aki elájult a vizes vébén

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Az egész világ Anita Alvarezért izgult szerda este, miután a műúszók egyéni szabadprogramjában vízbe érkezése után nem emelkedett ki a habok közül. A versenyzőt edzője, Andrea Fuentes mentette meg, aki egy vízimentő segítségével húzta ki a vízből.

Kapcsolódó
Vizes vb: elájult a vízben a műúszó, az edzője mentette ki
Anita Alvarez rosszul lett a gyakorlata közben. Edzője azonnal reagált.

Alvarez a medenceparton orvosi ellátást kapott, visszanyerte az eszméletét és végül saját lábán tudott távozni az uszodából. A műúszó sokat pihent, majd pénteken arra készült, hogy szinkronúszásban a csapatverseny szabadprogramjának döntőjén is részt vesz.

„Nem éreztem, hogy elértem a határt” – nyilatkozta a 25 éves sportoló a spanyol AS-nak arra a kérdésre, mire emlékszik a szerdán történtekből.

„Nem éreztem a fájdalmat. Ez olyan, mint az atlétika. Szeretek futni, de abban a pillanatban, amikor megállsz, érzed, hogy megüt a fájdalom. Itt is így voltam,

és amikor úgy éreztem, hogy végre megengedhetem magamnak, hogy ellazuljak, akkor minden elsötétült.

Kapcsolódó
„Az emberek nem tudják elképzelni, milyen gyakoriak ezek az ájulások” – megszólalt a medencéből kimentett műúszó
Az amerikai Anita Alvarez csak annyit érzett, hogy végre megengedheti, hogy ellazuljon, ám akkor minden elsötétült.

A Mundo Deportivo azonban pénteken három órakor közölte, hogy a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) nem engedélyezte, hogy az Egyesült Államok csapata bevonja Anita Alvarezt a szabadgyakorlat csapatdöntőjébe. A spanyol napilap szerint a szervezet azzal érvelt, hogy nincs megfelelő egészségügyi állapotban ahhoz, hogy versenyezhessen.

Az induló csapatok hivatalos nevezésében is azt látni, hogy a 14:03-kor frissített összeállításból kikerült Alvarez, aki így a medence mellől szoríthat társainak, a hatodikként vízbe ugró amerikaiaknak.

Frissítünk!

A döntő közvetítése alatt megszólaltatta Andrea Fuentest az M4 Sport stábja. A szakember elárulta, hogy büszke az amerikai csapatra, amiért kitartott Alvarez mellett, de a FINA-val történő egyeztetés után nem nevezhették a csapatdöntőre a műúszót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik