Sport vizes vb 2022

„Talán el sem indultam volna ezen a vb-n, ha nem a magyar közönségnek úszom”

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kapás Boglárka a vizes világbajnokság szerdai versenynapján 7. helyen végzett 200 pillangón, majd a 4×200 m gyorsváltó tagjaként egy ötödik helyet ünnepelhetett.

Kapcsolódó
Kapás Boglárka hetedikként zárt 200 pillangón
Nem sikerült a címvédés, de így is mosolyogva értékelt a magyar úszó.

A címvédő derékfájdalmak miatt nem tudott ideálisan felkészülni a vébére, így aztán az is komoly eredménynek számított, hogy fináléba jutott 200 pillangón. A döntőben mosolyogva értékelt a hetedik helyén is, még viccelődött is azzal, hogy csak meg akart előzni valakit a legjobb nyolc között, de ez sem sikerült, mert Helena Bach-hal azonos idővel lett hetedik.

Ezek után viszont Kapás elvállalt még egy döntőt a váltóval is, az övé volt az utolsó 200 méter gyorson. Ezt az ötödik helyről kezdhette el, végül meg is tudta tartani a váltónak.

A harmadik ötvennél láttam, hogy a túloldalon vannak ketten, akikkel egyszerre fordulok. Gondoltam is magamban, hogy »Istenem, hogy fogom én ezt túlélni«. Nyilván ilyenkor ha kell, belehalok, hogy meg tudjam őket előzni. Az utolsó 50 méteren már csak a szívem vitt

– mondta a váltó döntője után.

Nagy hatással voltak az úszóra a vizes világbajnokság napjai azonban, mert még szerdán késő este is úgy döntött, hogy a közösségi oldalán köszöni meg a buzdítást. A Facebook-oldalán Kapás Boglárka így üzent:

Talán el sem indultam volna ezen a VB-n, ha nem a magyar közönségnek úszom. Nagyon boldog vagyok ezzel a hetedik hellyel 200 pillangón, na meg az ötödikkel is a váltóval. Óriási élmény volt, köszönöm szépen!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik