Sport vizes vb 2022

„Nehezemre esett a légzés” – a magyaroknak is üzent a vébétől visszalépő úszó

KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / AFP
KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / AFP

A 2012-ben, Londonban 200 méteres pillangóúszásban olimpiai bajnok Chad le Clos hétfőn reggel nem indult el a szám előfutamai során, majd a dél-afrikai csapatvezető jelezte, a további számoktól is visszalépett, így nem látjuk már a budapesti vizes világbajnokságon. Ennek oka egy korábban meg nem nevezett egészségügyi probléma volt.

A 30 éves Le Clos aztán hétfőn este az Instagram-oldalán adott helyzetjelentést: hörghurut kínozta a közelmúltban, emiatt nem látta értelmét a folytatásnak.

„Nem tudom befejezni az idei világbajnokságot, az elmúlt három hétben ugyanis nehezemre esett a légzés, többször is hörghurut tört rám. Jobban vagyok már és a Nemzetközösségi Játékokra fókuszálok. A magyar szurkolóknak köszönettel tartozom, mindig fantasztikus itt lenni. Remélem, hamarosan visszatérek” – írta a dél-afrikai úszó.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chad Le Clos (@chadleclos92) által megosztott bejegyzés

Le Clos Milák Kristófék egyik komoly riválisa lehetett volna 200 pillangón, a már említett olimpiai bajnoki címe mellett 2013-ban és 2017-ben is világbajnoki címet nyert ezen a távon, két évvel ezelőtt pedig bronzérmes lett a kvangdzsui vébén. A tokiói játékokon úgy lett ötödik, hogy szűk öt századra volt a dobogótól, eszelős rajt utáni tempójával pedig mindig feladja a mezőny többi tagjának a leckét.

A mostani világbajnokságon végül csak az 50 méteres pillangóúszásban indult, ott a 33. helyen végzett.

Kapcsolódó
Örömében elsírta magát a 17 éves világbajnok, nyilatkozni sem tudott
Világrekordot, junior világcsúcsot és történelmi győzelmeket is hozott a vizes világbajnokság úszóversenyeinek harmadik napja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik