Sport vizes vb 2022

Visszalépett minden számától, nem látjuk már a budapesti vébén sokak kedvenc úszóját

Alexander Vilf / Sputnik / Sputnik via AFP
Alexander Vilf / Sputnik / Sputnik via AFP

Hétfőn nem indult el a 200 méteres pillangóúszás előfutamaiban a dél-afrikai klasszis, Chad le Clos. A 30 éves olimpiai bajnok korábban 50 pillén ugrott medencébe, ott a 33. helyen végzett.

A Swimming World Magazine a dél-afrikai csapat képviselőjére hivatkozva azt írja, Le Clos egy meg nem nevezett egészségügyi probléma miatt nem vállalta az indulást hétfőn, és visszalépett a többi tervezett számától is, azaz nem láthatjuk már a budapesti vébén.

A szurkolók körében rendkívül népszerű Le Clos természetesen a 2017-es világbajnokságon is járt Budapesten, akkor ő nyerte meg a 200 pillangót. 2012-ben pedig ebben a számban lett olimpiai bajnok Londonban.

Kapcsolódó
„Fáradtkásabb, álmosabb vagyok” – Milák így is alaposan elvert mindenkit
200 pillangón két magyar is ott van az elődöntőben.

A 2016-os riói olimpia 100 pillangón Cseh Lászlóval és Michael Phelpsszel holtversenyben ezüstérmes Chad le Clos visszalépésével a dél-afrikai csapat számára egyre kevesebb esély van dobogós helyek szerzésére. Már a vb előtt kiderült, hogy Tatjana Schoenmaker egyetlen számot sem vállal, a feltörekvő Pieter Coetze koronavírus miatt nem állhatott rajthoz, többen pedig a Nemzetközösségi Játékok egyik felkészülési állomásának használják a vébét a válogatottból.

A 200 pillangó mostani előfutamai során a címvédő, olimpiai bajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf az első helyen végzett, de Kenderesei Tamás is magabiztos úszással harcolta ki a helyét a hétfő esti elődöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik