Sport vizes vb 2022

„Fáradtkásabb, álmosabb vagyok” – Milák így is alaposan elvert mindenkit

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is könnyedén jutott tovább a férfi 200 méteres pillangóúszás délelőtti előfutamaiból a délutáni elődöntőkbe a budapesti vizes világbajnokságon.

Kapcsolódó
Hosszú Katinka: Kicsit féltem a vb előtt
Boldog, hogy döntőt úszhatott, és, hogy a közönség átérezte, nincs csúcsformában.

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi a 4. helyen zárt az előfutamában (1:56.09), ugyanakkor Milák úgy nyerte meg a saját futamát, hogy az utolsó ötven méteren hátrányból indulva közel egy másodpercet vert amerikai riválisára. Az 1:54.10 perces ideje a legjobb az egész mezőnyben.

Nem akartam magam kiúszni, a harmadik nap reggelén fáradtkásabb, álmosabb vagyok, igyekszem vigyázni az energiáimra a tartalékaimra.

Jó úszás volt, igyekeztem mindenre figyelni és bemelegedni a döntőre, egyelőre nagyon élvezem” – nyilatkozta az M4 Sport kamerái előtt Milák.

Kenderesi is elégedett volt a saját teljesítményével.

„Az időm kontrollált volt, ez is volt a cél, ezt beszéltem az edzőmmel. Szerintem ő jobbat szeretett volna, de úgy éreztem, hogy ellenfeleim erősen kezdtek és meg tudták tartani az előnyt. Nem nagyon erőlködtem azon, hogy behozzam őket, de azt hiszem, sikerült volna. Nagyon örültem, hogy kinéztem a lelátóra, ahol láttam a családom és barátaim.”

Pádár Nikolett a 18. lett 200 gyorson, a 16 éves versenyző, aki a magyar küldöttség egyik legfiatalabb tagja, egyéni legjobbjától (1:57.91) majdnem pontosan egy másodperccel elmaradva, 1:58.90 perces idővel csapott célba, így második tartalék a 16 fős elődöntős mezőnyre.

Gál Olivér a 28. helyen zárt 50 méter mellen, ő egyéni legjobbjától (27.64) elmaradva, 28.26 másodperces idővel csapott a célba, így nem jutott tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik