Sport vizes vb 2022

Kenderesi az elődöntőbe jutás után: Meg tudom érteni azokat, akik nem bírják a terhet

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A címvédő és olimpiai bajnok, világcsúcstartó Milák Kristóf a világ idei legjobb idejével, Kenderesi Tamás pedig a hatodik helyen jutott be a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe a budapesti vizes világbajnokságon. Utóbbi óriási hajrával ért oda a döntős helyekre, ugyanis elődöntős futamában a hetedik helyen fordult rá az utolsó ötven méterre, mégis harmadikként csapott be a célba.

Kapcsolódó
Újabb Milák-dominancia, Kenderesi is döntőbe jutott
Milák Kristóf a világ idei legjobb időeredményével, Kenderesi Tamás hatodikként jutott döntőbe 200 méteres pillangóúszásban a budapesti vizes világbajnokságon.

„Bíztam a hajrában. Pontosan úgy úsztam, ahogy az edzőmmel megbeszéltük, örülök, hogy sikerült megcsinálni. Az utolsó ötvenet odatettem, úgyhogy azért elfáradtam, de bízom benne, hogy holnap jobbat úszok a döntőben. Imádom ezt az egészet, ami itt történik, óriási a közönség, szeretnek is engem, ez nagyon sokat dob.

Meg tudom érteni azokat is, akik nem nagyon bírták ezt a terhet. Csak arra a négy hosszra kell koncentrálnom, amikor felállok a rajtkőre, de nekem is nehéz mindent kizárni

mondta Kenderesi, aki a riói olimpián robbant be ebben a számban, ám 2017-ben a hazai világbajnokságon nem sikerült érmet szereznie, negyedik lett ugyanis a döntőben.

Kapcsolódó
„Az elejétől a halálomon voltam" – sírva adott interjút a magyar úszó
Mihályvári-Farkas Viktória nagyon szeretett volna javítani az idején, de semmi sem sikerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik