Sport

Rosta az utolsó másodpercben csinált bajnokot a Szegedből

Facebook / PICK Szeged Handball Team
Facebook / PICK Szeged Handball Team
A Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 30-29-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati visszavágóján, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.

Egy hete Szegeden 29-28-as győzelmet aratott a Telekom Veszprém a férfi kézilabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén, így Momir Ilic csapata nagy esélyt kapott, hogy hazai pályán harcolja ki az aranyérmet.

Kapcsolódó
„Ez nem a vég, csak egy búcsú” – visszavonul minden idők egyik legjobb kézilabdázója
Másfél éve már szövetségi kapitány, de csak most int búcsút az aktív játéknak Kiril Lazarov.

Lauge és Marguc góljaival 2-0-s előnyre tett szert a Veszprém, azonban a Szeged nem szakadt le, sőt, a 13. percben egyenlített (6-6), majd Bombac és Bánhidi góljaival 8-6-ra átvette a vezetést.

Bodó két hibája azonban elég volt ahhoz, hogy a hazaiak ismét egyenlítsenek, a nagy fordulatot azonban a 21. perc hoz(hat)ta volna meg. Nenadic rohanása közben ütközött Bánhidivel, aki biztosan a szerb játékos kezére ütött. Nenadic azonban fájdalmasan az arcához kapott, a játékvezetők megnézték a videofelvételeket, és

bár százszázalékosan nem lehetett látni, elérte-e a válogatott beállós keze az irányító arcát, a bírók felmutatták a piros lapot a szegedi csapatkapitánynak.

Ez azonban nem roppantotta össze a vendégeket, olyannyira, hogy a félidő 14-14-es eredménye után a 38. percben már 20-17-re, azaz három góllal vezetett a Szeged.

A hazai időkérés megakasztotta a nagy rohanást, de a vendégek egy-kétgólos előnye állandósult. Marguc találatával az 53. percben ismét döntetlen lett az eredmény (26-26), de vezetni egyszer sem tudott már a Veszprém.

Az utolsó percben mégis a kezében volt a bajnoki cím, hiszen 29-29-es döntetlennél támadhatott. Ilic időt kért 34 másodperccel a vége előtt, de a csapat képtelen volt kijátszani az időt, egy labdavesztést követően pedig volt még annyi ideje a Szegednek, hogy Rosta az utolsó másodpercben bedobja a győztes találatot (29-30).

Az összesítés ugyan döntetlen lett, de a Szeged idegenben szerzett góllal megszerezte története ötödik bajnoki címét.

Férfi NB I, döntő, visszavágó

Telekom Veszprém – Pick Szeged 29-30 (14-14)
A párharcot a Szeged nyerte 58-58-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik