Sport

Mikler focikapusokat idéző kivetődésén pörögnek a kézidrukkerek

M4 Sport
M4 Sport

Egy góllal, 29-28-ra győzött a Veszprém a Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I bajnoki döntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó
A Szeged bajnoki címébe is kerülhet a sok kihagyott hetes
A döntő első mérkőzését idegenben is megnyerte a Veszprém.

A második félidő 24. percében, 24-24-es állásnál Rodrigo Corrales védése után indult a veszprémi támadás, a szegedi kapus, Mikler Roland azonban focikapusokat idéző kivetődéssel ütötte el a labdát Omar Jahia elől, majd ütközött a vendégek egyiptomi légiósával. A meccs játékvezetői videón visszanézték az esetet, majd úgy döntötték, hogy nem ítélnek semmit, amivel témát adtak a szurkolók számára.

A szabály úgy szól, hogy a kapust ki kell állítani, ha megszerzi a labdát, de mozgása ütközést eredményez az ellenféllel. Az általunk megkérdezett játékvezető azt mondta, hogy nem csak a fent említett passzust kell figyelembe vennie a bírónak, hanem a tempót, az irányt, valamint a sérülésveszélyt is. Ha a labda Jahia háta mögül érkezett volna, és Mikler a vak oldalról ütközik vele, akkor piros lapot érdemelt volna a kapus.

Itt viszont a labda gurult, Mikler a vetődés után szinte már mozdulatlan volt, amikor Jahia ütközött vele. A lassítás alapján úgy tűnik, mintha az egyiptomi játékos már azelőtt dőlt volna, hogy Miklerrel meglett volna a kontakt. Ilyen szempontból pedig védhető a játékvezetők ítélete, hogy nem büntették a szegedi kapust.

A döntő visszavágóját június 11-én játsszák Veszprémben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik