Sport

Érik a botrány, lehazugozta egymást a Roland Garros két negyeddöntőse

Mine Kasapoglu / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Mine Kasapoglu / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Egyre nagyobb botrány körvonalazódik a Roland Garroson: az északi negyeddöntőt Casper Ruud négyszettes csatában megnyerte Holger Rune ellen, azonban a dán sportszerűtlenséggel vádolta meg norvég vetélytársát.

Kapcsolódó
Zverevet kerekesszékben vitték be az öltözőbe, Nadal döntős a Garroson
A német a második szett végén bokasérülés miatt feladta a mérkőzést.

Szerda este Ruud sporttörténelmet írt azzal, hogy ő lett az első norvég, aki Grand Slam-viadalon a négy közé került, miután 6:1, 4:6, 7:6, 6:3-ra legyőzte riválisát.

Rune szerint ezt követően ellenfele sportszerűtlen módon az arcába üvöltött az öltözőben.

Arra gondoltam: mi a fenét csinálsz? Ilyesmit nem tesz az ember.

A pályán úgy ünnepelsz, ahogyan csak akarsz, boldog lehetsz. Én is ezt teszem, ha megnyerek egy meccset. Ez azonban meglehetősen ízléstelen, nem ártana némi tisztelet” – idézte a dán játékost az Eurosport.

A vita a szülőket is megosztotta, hiszen Rune anyja és Ruud apja is kitartott saját gyermeke mellett.

A norvég játékos tagadta az egészet, és hazugnak nevezte riválisát.

Jégfürdőt vettem, pizzát ettem és zenét hallgattam mielőtt hazamentünk. Holger a hatalmas öltözőben a saját részében ült. Az, ahogy megalkotta ezt a történetet, csupa hazugság. Kiábrándító, hogy ilyet kreált rólam

mondta.

Hozzátette, megérti, hogy egyes játékosok érzékenyebbek, de szégyenletesnek tartja, hogy hazudik, ráadásul a családját is belekeveri. Apja, Christian megerősítette, hogy semmi ilyen nem történt.

Rune édesanyja, Aneke válaszul azt mondta, nem is érti az édesapát, miért nyilatkozik ilyet, hiszen ő már ott sem volt, amikor mindez megtörtént.

Ez akkor történt, amikor Holger doppingellenőrzésre várt, így az apa nem nyilatkozhat róla. Az egy dolog, hogy a fiam arcába kiabálnak. Az meg egy másik, hogy az apa hazudik a sajtónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik