Sport

Cilic őrült meccsen nyert, már elődöntős a Garroson

Christophe ARCHAMBAULT / AFP
Christophe ARCHAMBAULT / AFP

A 20. helyen kiemelt horvát Marin Cilic elődöntőbe jutott a párizsi francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesében, miután a szerdai negyeddöntőben nagy csatában legyőzte a hetedik kiemelt orosz Andrej Rubljovot, írta az MTI.

Kapcsolódó
Roland Garros-versenyigazgató: A férfimeccsek sokkal vonzóbbak
Ezért van az, hogy nők ritkán játsszák a nap meccsét a Garroson.

A fordulatos összecsapáson Rubljov jutott játszmaelőnyhöz, majd Cilic – aki az első fordulóban Balázs Attilát, a másodikban Fucsovics Mártont búcsúztatta – fordított, azt követően pedig már az orosz egyenlített. A döntő szettben a horvát 5:4-es előnyét követően brék-, illetve meccslabdához jutott, amit azonban riválisa hárított. Így eljutottak a rövidítésig, amelyben 2-1-es vezetését követően Rubljov már nem tudott pontot szerezni. A találkozó 4 óra 14 percig tartott.

Az egész meccsen agresszívan teniszeztem, különösen az ötödik szett volt hihetetlen csata. Sajnos csak egy juthatott tovább, és ez most az én napom volt, de Andrej is fantasztikusan játszott

– nyilatkozta a mérkőzést követően Cilic, aki 88 nyerőt, köztük 33 ászt ütött.

A 33 éves játékos Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic és Andy Murray mellett az ötödik aktív játékos, aki bejutott mind a négy Grand Slam-torna elődöntőjébe. Ezt megelőzően a US Openen már nyert is (2014), az Australian Openen (2018) és Wimbledonban (2017) volt döntős.

Roland Garros, negyeddöntő

Férfiak:
Cilic (horvát, 20.) – Rubljov (orosz, 7.) 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (10-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik