Sport

A magyar szövetség az új kormányba kapaszkodik, hogy hokivébét rendezhessen

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Ahogyan arról beszámoltunk, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) a szlovénokkal közösen pályázott a 2023-as hokivébé rendezésére, de nem kapott kormánygaranciát. Emiatt a nemzetközi szövetség (IIHF) azt közölte, visszaléptek a pályázók.

Kapcsolódó
Visszalépett a hokivébé rendezésétől Magyarország
Már csak egy pályázat van versenyben.

Új fejlemény azonban, hogy Szabó Tünde helyett a hírek szerint Schmidt Ádám felel majd a sportért a jövőben, de több személyi változásra is sor kerülhet. Ezt kihasználva szeretne csütörtökre garanciát nyerni a kormánytól az MJSZ.

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodunk. Lobbizunk, hogy a kedden felállt magyar kormány adjon garanciát az IIHF-nek a 2023-as vb-pályázathoz. Ennek beadási határideje csütörtök, de bízunk benne, hogy a nemzetközi szövetség kitolja ezt az időpontot legkésőbb a pénteki döntésig

– mondta Fodor Ádám, az MJSZ kommunikációs vezetője.

Az IIHF tulajdonképpen korlátlan pénzügyi garanciát kér a kormányoktól, hogy támogassa az esemény megrendezését, az MJSZ ezen túl pedig 2,6 milliárd forintot kér a kormánytól a rendezési költségek előfinanszírozására, de ezt az összeget visszafizeti majd. A magyar és a vele pályázó szlovén szövetség is határozottan jelezte: az elmúlt évtizedekben minden elitvilágbajnokság megrendezése nyereséges volt.

Az IIHF pénteken jelöli ki a helyszínt, miután április 26-án úgy döntött: az ukrajnai háború miatt elveszi a rendezési jogot Szentpétervártól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik