Sport lineup

Szó szerint hálószaggató gólt lőtt, de a bírónak ez csak a videózásnál esett le

Dustin Bradford / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
Dustin Bradford / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP

Elsőként a Colorado Avalanche jutott tovább az NHL főcsoport-negyeddöntőjéből.

A vendég denveri alakulat magyar idő szerint kedd hajnalban negyedszer is győzni tudott a Nashville Predators ellen, és így söpréssel, azaz 4-0-s összesítéssel lépett tovább nyugaton.

Az 5-3-mal zárult összecsapás nyitó coloradói góljánál a svéd Andre Burakovsky lövése a kapu tetején lévő hálót átszakította, majd folytatódott a játék, ám a videobíró később jelezte, hogy a korong előtte már benn volt.

A meccs az 52. percben még 3-3-ra állt, ekkor ismét vezetést szerzett az Avalanche, majd a végén üres kapus góllal bebiztosította győzelmét és vele együtt a továbbjutását. Burakovsky és az év védőjének jelölt Cale Makar egyaránt egy gólt ütött és adott két gólpasszt.

A másik nyugati összecsapáson is vendégsiker született. A Calgary Flames úgy nyert 4-1-re a Dallas Stars otthonában, hogy kettős emberelőnyben és Johnny Gaudreau révén büntetőből is eredményes volt. A hazaiak kapusa, Jake Oettinger 50 védése kevésnek bizonyult. A felek most 2-2-es állásról utaznak Kanadába.

Keleten a Pittsburgh Penguins a második harmadban öt gólt ütött, és végül 7-2-re verte a vendég New York Rangerst, így összesítésben már 3-1-re vezet, azaz egy diadal választja el a főcsoport-elődöntőtől. A góllal és két assziszttal záró Sidney Crosby megszerezte 200. rájátszáspontját 178. mérkőzésén. A szezon legjobb kapusának jelölt Igor Sesztyorkint – akárcsak két napja – megint le kellett cserélni a sok bekapott gól miatt.

Az alapszakaszgyőztes Florida Panthers a hajrában lehozott kapus mellett egyenlített Washingtonban, majd a hosszabbítás 5. percében Carter Verhaeghe a győztes gólt is beütötte, így 2-2-re áll a csata.

 eredmények, rájátszás, főcsoport-negyeddöntők:

Nyugati főcsoport:
Nashville Predators – Colorado Avalanche 3-5
A párharcot 4-0-s összesítéssel a Colorado nyerte.

 

Dallas Stars-Calgary Flames 1-4
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2

 

Keleti főcsoport:
Pittsburgh Penguins – New York Rangers 7-2
Az állás: 3-1, a Pittsburgh javára

 

Washington Capitals – Florida Panthers 2-3, hosszabbítás után
Az állás: 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik