Sport

A hokiválogatott a románok legyőzésével zárta a vébét

Vajda János/MTI
Vajda János/MTI

A magyar jégkorong-válogatott vasárnap 4-2-re legyőzte a román csapatot a világbajnokság záró fordulójában.

Nekiesett ellenfelének a magyar csapat, szinte egykapuzott az első 10-15 percben. Kisvártatva meg is szerezték a vezetést a mieink, Nagy Gergő talált beközelről, majd Magosi Bálint egy remek kapásból lőtt tenyesessel növelte a különbséget. Az utolsó öt percben már bontogatták a szárnyaikat a románok, de a második harmadra tartogatták a nagy feltámadást. Ekkor ugyanis Gliga fél perc lőtt gólt, majd Ferencz-Csibi pimaszul egyenlített, amikor Rajna Miklós hátára lőtte a korongot, ami így a kapunkba pattant.

Sokáig nem örülhettek, 76 másodperccel később ugyanis ismét nálun volt már az előny, a lecsorgó pakkot Rasmus Kulmala passzolta a kapuba. Az utolsó harmadban mindkét kapu előtt adódtak nagy helyzetek, de gól csak három perccel a vége előtt esett, amikor Sofron István gyönyörűen lőtte ki a bal fölső sarkot.

Kapcsolódó
Jövőre ismét az A csoportban játszhat a magyar hokiválogatott
Vasárnap még van egy meccsünk, de a litván-román eredménye után már eldőlt, hogy feljutottunk.

Ezzel kialakult a végeredmény, vagyis győzelemmel zárta a vébét a magyar válogatott. A mérkőzés előtt már biztos volt, hogy Magyarország feljut a divízióból, Románia pedig kiesik. Zárásként a székely himnuszt is elénekelték a nézők.

Sipos Levente, az MJSZ főtitkára vasárnap azt is elárulta az MTI-nek, hogy a Szentpétervártól elvett 2023-as világbajnoki rendezésre Budapest is pályázott. A csütörtökön beadott pályázat azzal vált véglegessé, hogy a válogatott feljutott a legjobbak közé a ljubljanai divízió I/A vb-ről. A tervek szerint a budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lenne a két helyszín.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik