Sport

Dán kézicsapaton át vezet az ETO útja az idei BL-döntőbe

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerg csapatával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a budapesti négyes döntő első játéknapján, június 4-én, a másik ágon pedig a címvédő norvég Vipers Kristiansand a francia Metz együttesével játszik.

Kapcsolódó
Kim Rasmussen újabb országban lett szövetségi kapitány
Ezúttal Európán kívül próbál szerencsét a dán kézilabdaedző.

A dánok a csoportkörben az FTC-vel csaptak össze, akkor idegenben 31-31-es döntetlenre végeztek a magyarokkal, január 232-án azonban hazai környezetben, a 13 gólos Henny Reistad vezérletével 33-27-re győztek.

A csapat a negyeddöntőben nagy csatát vívott a román CSM Bucurestivel, az idegenbeli 26-25-ös sikert követően ugyanis vasárnap 27-27-et játszott idegenben.

A felek eddig csupán kétszer találkoztak egymással: 2017-ben hazai pályán és Dániában is az ETO győzött a BL-ben.

Lukács Viktória, a győriek válogatott jobbszélsője az M1 aktuális csatornán elmondta, az egész szezonban azért dolgoznak, hogy a végén az ő nyakukba akasszák az aranyérmet. Hozzátette, ha meg tudják tartani a legutóbbi mérkőzésen mutatott szintet, tempót és fegyelmezettséget, akkor az utolsó napon az aranyért küzdhetnek majd.

Meglátása szerint előnyükre válhat, hogy a dánoknak teljes újdonság lesz a négyes döntő speciális hangulata, a győriek viszont némileg tapasztaltabbak, mert nálunk alig vannak olyanok, akik még nem szerepeltek a BL végjátékában.

Szeretnék tavalyhoz képest sokkal többet segíteni a csapatnak és sokkal jobb teljesítményt nyújtani

– tette hozzá.

Az európai szövetség honlapján Fodor Csenge úgy fogalmazott, tavaly nem tudták megnyerni a BL-t, ezért nagyon ki vannak éhezve a trófea visszahódítására. A válogatott balszélső szerint az Esbjerg nagyon jó csapat, játékosai sokat futnak, ezért alaposan fel kell készülni ellenük.

„Jó formában vagyunk, remélem, meg tudjuk tartani ezt a szintet a négyes döntőig” – vélekedett.

A dánokat erősítő Henny Reistad tavaly BL-t nyert a Vipers színeiben, ráadásul a budapesti torna legjobb játékosának is őt választották.

Kemény lesz, de ha olyan jól játszunk, mint néhány meccsen ebben a szezonban, akkor mindenkit legyőzhetünk

– idézte az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik