Sport

Tragikus hirtelenséggel meghalt egy dán kézilabdázó

Gyászol a dán kézilabda: tragikus hirtelenséggel meghalt Matthias Birkkjaer, az élvonalbeli Bjerringbro-Silkeborg csapatának 19 éves, utánpótlás-válogatott kézilabdázója.

Kapcsolódó
Családjával szenvedett végzetes autóbalesetet a korábbi válogatott rögbis
Pedrie Wannenburg meghalt, nyolcéves fia súlyos sérüléseket szenvedett.

A lehető legrosszabb hírt kaptuk, hogy érthetetlen módon meghalt az egyik U19-es játékosunk, Matthias Birkkjaer. Mindez annyira valószerűtlen és értelmetlen

– írta a klub, amely azt is közölte, hogy válságmenedzselést kezdeményeztek a klub játékosai és edzői számára.

A Midtjyllands Avis azt írta, hogy a kézilabdázó családja a Facebookon tudatta, hogy halálát hirtelen jött betegség okozta.

Birkkjær az előző szezonban debütált a felnőtt csapatban, azóta összesen négy bajnoki mérkőzést játszott és három gólt szerzett. A Bjerringbro-Silkeborg a dán alapszakaszt az 5. helyen fejezte be, és jelenleg a felsőházban küzd.

A 19 éves átlövő több korosztályos-válogatottban is szerepelt, tavaly tagja volt az Eb-5. U19-es együttesnek, idén pedig már az U20-asok összetartásán vett részt.

A következő szezontól a szintén élvonalbeli Lemvig-Thyborön csapatában szerepelt volna, amely már tavaly novemberben bejelentette, hogy szerződtette a nagy tehetségnek tartott játékost.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik