Sport

Eb-ezüstérmes irányító érkezhet Veszprémbe

KISBENEDEK Attila / AFP
KISBENEDEK Attila / AFP

Az átigazolási hírekben rendszerint jól értesült 24Rakomet értesülése szerint spanyol irányítóval erősíthet a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata.

Kapcsolódó

Az északmacedón szakportál értesülése szerint a 25 éves Agustín Casado ugyan megegyezett a Meskov Breszttel, azonban az orosz-ukrán háború következményeként a fehéroroszokra is kiterjesztett szankciók miatt a klub jelezte, nem fogja tudni teljesíteni az eredetileg vállaltakat.

Az orosz és a fehérorosz csapatok nemzetközi kupákból való kizárása kényszerítette a Meskov Bresztet, hogy a csapatát hazai játékosokra építse. Az így szabaddá váló irányító – aki az idei Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert a spanyolokkal – Veszprémbe szerződhet.

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a spanyol átlövő, Jorge Maqueda és az északmacedón szélső, Dejan Manaszkov távozik, a 24Rakomet szerint ezt teszi a két beállós, a svéd Andreas Nilsson és a szlovén Blaz Blagotinsek is.

A Veszprém nyári igazolási közül néhány már kiderült, érkezik a szerb beállós, Dragan Pechmalbec, az egyiptomi átlövő, Yehia Elderra, a fehérorosz jobbszélső, Mikita Vajlupov, az izlandi balszélső, Bjarki Már Elísson, 2023-ban pedig az olimpiai és világbajnok francia beállós, Ludovic Fabregas.

De a hírek szerint Veszprémbe tart a franciák olimpiai bajnok balszélsője, Hugo Descat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik