Sport

Nem sikerült a bravúr, ismét álom maradt a szegedi Final Four

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI
Az idegenbeli 25-21-es vereség után nagy feladat várt a Pick Szegedre a német Flensburg ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntőért zajló párharc visszavágóján, de nem sikerült a bravúr, így a Szeged idén is lemaradt a Final Fourról.

Már az sem volt jó előjel, hogy a németországi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal sem léphetett pályára a derékfájdalmakkal küzdő Bánhidi Bence, márpedig a világ egyik legjobb beállósának hiánya komoly veszteség volt a hazaiaknak.

Kapcsolódó
Hazai döntetlennel BL-negyeddöntős a Veszprém
Az idegenbeli nyolcgólos siker bőven elég volt a Vardar ellen.

Jobban is kezdte a mérkőzést a Flensburg, az 5. percben Wanne egy, és Golla két találatával már 3-0-ra vezetett, és innentől kezdve a Szeged csak futott az eredmény után. Olykor persze sikerrel, volt időszak, amikor Mikler sorozatos bravúrjai segítettek, és a 27. percben Sostaric szélsőgóljával végre a Szegednél volt az előny (16-15).

Ezt azonban nem sikerült állandósítani, Mensah Larsen találatával a félidőben 18-17-re vezetett a Flensburg és összesítésben már öt gól volt az előnye.

A második félidő elején végre sikerült átlépni az egygólos előnyön, a 43. percben Sostaric, majd Gaber találataival 26-24-re vezetett a Szeged, őrjöngött is a közönség, hiszen így már legalább volt esély a bravúrra.

Az 52. percben még inkább felrobbant a csarnok, Frimmel szerzett labdát, majd ziccerig robogva háromra növelte az előnyt (33-30). Itt azonban megállt a tudomány, hiába szereztek többször is labdát a védők, a rossz indítások és a kihagyott ziccerek nem fértek bele.

A győzelem legalább meglett, a Szeged 36-35-re győzött, de elbúcsúzott a BL-től.

A szegedieknél Frimmel hat, Gaber öt gólt szerzett, Bodó viszont 11 lövésből csupán hármat értékesített. A túloldalon Wanne kilenc, a mezőny legjobbjának megválasztott Gottfridsson hét, Golla hat találatig jutott. A kapusok közül Mikler kilenc, Alilovic három, a vendégeknél Buric 11 védéssel zárt.

A Flensburg a Final Fourért a spanyol Barcelonával csap össze.

Férfi Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó

Pick Szeged – Flensburg-Handewitt (német) 36-35 (17-18)
továbbjutott: a Flensburg 60-57-tel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik