Sport

„Ha már itt vagyunk, nyerni szeretnénk!” – történelmi hokidöntőre készül a Fehérvár

Története első döntőjére készül a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligában, a finálé első mérkőzését kedden a Red Bull Salzburg otthonában vívja.

A székesfehérvári együttes harmadikként zárta az alapszakaszt, a negyeddöntőben az olasz HC Pustertal Wölfe együttesét 4-0-val búcsúztatta, így először került a legjobb négy közé. Itt az osztrák Villach várt rá, amelyet összesítésben 4-1-re múlt felül, ráadásul biztosította indulási jogát a Bajnokok Ligájában is, ahol huszonöt év után lesz ismét magyar csapat.

Kapcsolódó
Kivillanó bicskák, köpködés, bemutató játékosok – kitálalt a hokielnök, mi mindent engednek meg a klubok
Csíkszereda és a Ferencváros is kihúzta a gyufát a szövetségnél, az Erste Liga döntőjében.

Az alapszakaszgyőztes salzburgiak a cseh Znojmót és a Vienna Capitalst is vereség nélkül, söpréssel búcsúztatták. A sorozatban eddig hatszor diadalmaskodott a Red Bull Salzburg – legutóbb 2016-ban –, az osztrák bajnoki címet pedig a finálé eredményétől függetlenül immár kilencedszer hódítja el.

Idénybeli első egymás elleni mérkőzésükön a Salzburg otthon 3-0-ra nyert, majd Székesfehérváron szétlövés után 4-3-ra kerekedett vendéglátója fölé. Salzburgban újabb sima hazai siker született (8-2), legutóbbi alapszakaszbeli találkozásuk után viszont a székesfehérváriak örülhettek (3-2).

Nagy salzburgi önbizalom

„Nem vár ránk semmi meglepetés, ismerjük a magyarokat. Már négyszer játszottunk velük, így nagyon erős támadócsapatra számítunk. A legutóbbi két ellenfelünk, a Znojmo és a Vienna Capitals legjobb tulajdonságait egyesítik, de meg fogjuk találni a módját, hogy megzavarjuk a játékukat” – nyilatkozta Thomas Raffl, a Salzburg csapatkapitánya.

A 31 éves védő, Dominique Heinrich szerint mindenki nagyon izgul már, hogy végre elkezdődjön a négy győzelemig tartó döntő, de az első mérkőzés után biztos benne, hogy alábbhagy az idegesség.

Nagy önbizalommal tudunk nekivágni a sorozatnak, még akkor is, ha biztosan kemény küzdelem lesz a Fehérvár ellen.

Természetesen fontos győzelemmel rajtolni, koncentrálnunk kell és ott folytatni, ahol az utolsó két párharcot abbahagytuk” – tette hozzá.

Hokiálmok szövögetése

A fehérváriak részéről Szélig Viktor, a klub általános menedzsere szerint azért nem volt olyan könnyű a döntőbe jutás, mint ahogy az eredmények mutatják.

„Az eredményeket nézve ez egy eléggé sima dolognak is tűnhet, de meg kellett érte küzdeni és a csapat nagyon megérdemelte, hogy a döntőbe jutott és tovább tudjuk szövögetni ezt a hokis álmot ebben a szezonban” – nyilatkozta a Feol.hu portálnak.

A csapatkapitány Hári János azt mondta, az ellenfél jó struktúrában játszik, jól védekezik, az edző, Matt McIlvane pedig nagyon jó szakember, dolgozott is vele, amikor Salzburgban szerepelt néhány éve.

„Nem gondoltunk még bele igazából, hogy a döntő jön, örülünk, hogy itt vagyunk, de csak arra fókuszálunk, hogy minél messzebb jussunk. Ha már itt vagyunk, nyerni szeretnénk!” – vélte a válogatott csatár, Bartalis István.

A döntő menetrendje

Április 5., kedd
19.45: Red Bull Salzburg (osztrák) – Hydro Fehérvár AV19

 

Április 7., csütörtök
19.45: Hydro Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (osztrák) 19.45

 

Április 9., szombat
17.30: Red Bull Salzburg (osztrák) – Hydro Fehérvár AV19

 

Április 11., hétfő
19.45: Hydro Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (osztrák)

 

ha szükséges:
Április 13., szerda
19.45: Red Bull Salzburg (osztrák) – Hydro Fehérvár AV19

 

Április 16., szombat
18.30: Hydro Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (osztrák)

 

Április 18., hétfő
19.45: Red Bull Salzburg (osztrák) – Hydro Fehérvár AV19

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik