Sport

Görbicz Anita lett a Győri Audi ETO KC elnöke

Krizsán Csaba/MTI
Krizsán Csaba/MTI

A Győri Audi ETO KC bejelentette hivatalos honlapján, hogy a klublegenda Görbicz Anita lett az egyesület új elnöke.

Elődje az a Bartha Csaba volt, aki március 24-én közös megegyezéssel távozott a posztjáról. Az elnökség keddi közgyűlésén Görbicz Anitát egyhangúan szavazta meg a feladatkör betöltésére, megbízása három évig lesz majd érvényes. 

A 38 éves Görbicz egész pályafutása során – 1997 és 2021 között – kizárólag klub játékosa volt. Az ETO-val ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, háromszoros BL-ezüstérmes, BL-bronzérmes, háromszoros EHF Kupa-ezüstérmes, KEK-ezüstérmes, 13-szoros bajnok és 14-szeres Magyar Kupa-győztes volt. A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg.

Bartha Csaba távozása

Győr polgármestere, Dézsi Csaba András azt kérte Barthától, hogy a városi önkormányzat, és lehetőleg az Audi Hungaria Zrt. is, mint tulajdonos szerepeljen ebben a gazdasági társaságban. Az elnök körülbelül másfél hónapja arról tájékoztatta a városvezetőt, hogy kizárólag az egyesület alapíthat meg egy olyan egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek ő az egyszemélyi vezetője. Valamint arról is informálta Dézsit, hogy egy komoly befektető érdeklődik a klub iránt.

Dézsi szerint Bartha Csaba a legvégsőkig kivárt az átalakulás elindításával, majd amikor az elnökség tagjaiban kételyek vetődtek fel, és nem teljes mellszélességgel az általa előterjesztett verziót támogatták, váratlanul azt kérte, hogy szüntesse meg az elnökség az ő megbízatását minden funkciójában az idei szezon végén. Gyakorlatilag lemondott a mandátuma lejárta előtt, de kérte, hogy távozása végkielégítéssel, közös megegyezéssel történjen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik