Sport

„Minden egyes nap pokol a számomra” – újabb magyar válogatott kézilabdázó vonul vissza

SEBASTIEN BOZON / AFP
SEBASTIEN BOZON / AFP

Az ötvenszeres válogatott kézilabdázó, Kovács Anna bejelentette, hogy idén nyáron visszavonul, írta az MTI.

Kapcsolódó
Megsértették az olimpiai békét, kemény döntések kézi- és vízilabdában
Se nemzetközi kézilabda-, se vízilabda-mérkőzéseket sem rendeznek Oroszországban és Ukrajnában.

„Ez a szezonom szinte csak arról szólt, hogy fáj a térdem és térdsérüléssel bajlódom. Az elmúlt két hétben meghoztam a döntést, hogy nyáron befejezem a pályafutásomat” – nyilatkozta hétfőn klubja, a DVSC oldalán a jobbátlövő.

Hozzátette, azért is van különösen nehéz helyzetben, mert tulajdonképpen nem ő döntött a karrierje lezárásáról, hanem a térde kényszerítette erre.

Szerettem volna még magas szinten játszani, nem akartam 30 évesen befejezni. Jelenleg minden egyes nap egy pokol számomra, olyan fájdalmaim vannak, hogy nagyon nehéz ezt tovább csinálni.

De természetesen az elkövetkező három hónapot maximálisan szeretném kitölteni és a tőlem telhető legjobbat nyújtani” – mondta Kovács.

Hozzátette, összességében nincs hiányérzete, maximum amiatt, hogy nem így szerette volna befejezni.

A békéscsabai születésű átlövő előbb Újkígyóson, majd szülővárosa klubjában nevelkedett, az élvonalban a Békéscsabai Előre NKSE, az Érd, a Dunaújvárosi Kohász KA és a DVSC színeiben eddig összesen 296 mérkőzésen 1465 gólt szerzett.

Dunaújvárosi színekben 2016-ban megnyerte az EHF-kupát. A magyar válogatottban 2011 és 2019 között 50 mérkőzésen 147 alkalommal volt eredményes. Szerepelt a 2016-os és a 2018-as Európa-, valamint a 2017-es és a 2019-es világbajnokságon is.

Kapcsolódó
A teste nem bírja tovább, visszavonul az Eb-bronzémes magyar kézilabdázó
Triscsuk Krisztina a szezon végén befejezi aktív pályafutását.

Múlt héten Triscsuk Krisztina, az Alba Fehérvár KC 36 éves, 53-szoros válogatott csapatkapitánya jelentette be a visszavonulását. Ő szintén arra hivatkozott, hogy a teste egyszerűen már nem bírná tovább a kézilabdával járó terhelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik