Sport

Otthagyja a válogatottat az új sztárcsapatért a norvég kézikapitány

Swen Pförtner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Swen Pförtner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az már tavaly ősszel kiderült, hogy a norvég férfi kézilabda-bajnokság egyik középcsapata, a Kolstad nagy terveket sző a következő évekre, és bombaigazolásokkal erősíti meg csapatát.

Kapcsolódó
Ennél rosszabb hírt nem is kaphatott volna a veszprémi kézicsapat
A barcelonai repülőtéren Sipos Adrián gyorstesztje pozitív eredményt hozott.

A hírek már akkor arról szóltak, hogy edzői posztra azt a Christian Bergét szemelték ki, aki 2014 óta a norvég válogatottat vezeti, és akivel a csapat 2017-ben és 2019-ben világbajnoki ezüst-, illetve 2020-ban Európa-bajnoki bronzérmes lett.

A problémát az jelentette, hogy Bergét 2025-ig élő szerződés köti a norvég szövetséghez, amely hallani sem akart arról, hogy ne főállású szövetségi kapitánya legyen.

A tervek szerint hétfőn kellett volna választ adnia a szakembernek a jövőbeli terveit illetően, végül a szövetség csütörtökön adott ki közleményt, amelyben jelezte, Berge inkább klubedző szeretne lenni.

Nagy a vágy bennem, hogy minden egyes nap ott lehessek a csapatommal. Az érzés az utóbbi időben egyre jobban nőtt, és úgy gondolom, hogy napi munkára van szükségem. Ezért most arról tájékoztattam a szövetséget, hogy eljött az idő, hogy újra klubedző legyek

– nyilatkozta.

Kaare Geir Lio elnök úgy kommentált,, hogy tiszteletben tartják a szakember döntését, de a továbbiakban is főállású kapitánnyal tervezik a munkát.

A felek megegyeztek abban, hogy Berge a dániai, március közepén megrendezendő Golden League-tornán vezeti utoljára a csapatot

Ajánlott videó

Olvasói sztorik