Sport

A teste nem bírja tovább, visszavonul az Eb-bronzémes magyar kézilabdázó

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI

A szezon végén befejezi aktív pályafutását Triscsuk Krisztina, az Alba Fehérvár KC 36 éves, 53-szoros válogatott csapatkapitánya.

Kapcsolódó
Olimpia bajnok beállóssal erősít az FTC női kézicsapata
Beatrice Edwige csütörtökön már be is mutatkozhat.

„Nem volt könnyű meghozni ezt a számomra nagy és egyben nehéz döntést. Ha valami több mint 20 évig kitölti az életedet, azt nehéz abbahagyni. Amikor kimondtam magamnak, biztos voltam benne, hogy ez a megfelelő pillanat.

A testem egyszerűen már nem bírná tovább a kézilabdával járó terhelést

– nyilatkozta a klub honlapjának adott interjújában.

Azt mondta, az, hogy magyar válogatott lehetett, óriási megtiszteltetés volt a számára. A válogatottal 2012-ben elért Európa-bajnoki bronzérem mellett a 2016-os EHF-kupa győzelemre is nagyon büszke.

Egyedül az olimpia miatt van hiányérzete, hogy nem jutott ki egy ötkarikás tornára, az a csalódás örökké benne marad.

Triscsuk a moszkvai Lucs csapatától 2004-ben igazolt Magyarországra, egyéves veszprémi szereplés után került Székesfehérvárra, az akkori Cornexi-Alcoához. Ezt követően játszott az Érd, a Dunaújváros, a Siófok, a Kisvárda és a német Thüringer csapatában, és egy újabb dunaújvárosi év után 2020-ban lett ismét a Fehérvár játékosa.

A magyar válogatottban 53 mérkőzésen játszott, tagja volt annak a csapatnak, amely a 2012-es szerbiai Európa-bajnokságon bronzérmes lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik