Sport

A kézilabda sem kér az oroszokból, ez több BL-csapatot is érint

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) felfüggesztette az orosz és a fehérorosz klubcsapatok, illetve a két ország válogatottjainak szereplését. A szervezet azért döntött így, mert Oroszország háborút indított Ukrajna ellen.

A döntés a férfi Bajnokok Ligájában a fehérorosz Meskov Breszt (amely a Szegeddel szerepel egy csoportban, de már biztos kieső), a női BL-ben az orosz CSZKA Moszkva (amely a negyeddöntőért csatázik) és Rosztov-Don (amely csoportmásodikként nyolc közé jutott), a férfi Európa Ligában az orosz Csehovszkije Medvegyi, a férfi Európa Kupában pedig az orosz HK Viktor Sztavropol csapatát érinti.

Kapcsolódó
NOB-javaslat: tiltsák ki az orosz és fehérorosz sportolókat a versenyekről
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság emellett visszavonta a legnagyobb kitüntetését is, amit korábban Vlagyimir Putyinnak adott.

Az EHF hétfői közleményéből kiderül, hogy a döntés további értesítésig minden aktuális klub- és válogatott sorozatra érvényes, továbbá orosz és fehérorosz játékvezetők nem működhetnek közre a mérkőzéseken, a szervezet tisztségviselői pedig nem vehetnek részt a jövőbeni üléseken.

Az EHF azt is jelezte, hogy Moszkva helyett új helyszínen rendezik meg az U16-os strandkézilabda Európa-bajnokságot, illetve a 2023-as Eb-kvalifikációs viadalt.

A szervezet a versenysorozatokkal kapcsolatos változásokat a következő napokban jelenti be, írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik