Sport téli olimpia 2022

Állatmenhelyet nyitna az olimpiai éremre vágyó szkeletonos

CAROLINE SEIDEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
CAROLINE SEIDEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Egy nem mindennapi sportágban olimpiai éremről álmodik, pályafutása befejezése után pedig humanitárius dolgokkal szeretne foglalkozni Julija Kanakina, az oroszok junior világbajnok szkeletonosa.

Kapcsolódó
Novemberben brutális sérülést szenvedett, Pekingben érmet nyert
Tatyjana Ivanova sírva fakadt a bronzérmet megszerzése után.

„Minden munkát elvégeztem, felkészültem, most már csak jó formában kell tartanom magam, mind testileg, mind lelkileg” – nyilatkozta a 26 éves sportoló a Sport24.ru portálnak.

„Vannak, akik azt gondolják, hogy a győzelemért megyek. A rokonaim is szeretnek arról beszélni, hogy ez a legfontosabb.

Én viszont inkább azt várom el magamtól, hogy jól érezzem magam, gyorsan versenyezzek, és elvégezzem a rám bízott munkát. Ha mindez sikerül, akkor elkerülhetetlen a siker.

Azt mondta, az élete 14 évesen változott meg drámaian, amikor egy fiatal edző elment egy testnevelés órára, és megkérdezte, ki fut gyorsan. A tanár Kanakinát ajánlotta, aki addig csak balettozott. Ám amikor eljött a választás ideje, szkeleton mellett döntött.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

☀️ (@yulia.kanakina) által megosztott bejegyzés

2017-ben junior világbajnok lett, két évvel később egy altenbergi vk-futamon állhatott először dobogóra, a mostani szezonban pedig végképp berobbant a világ elitjébe.

A világkupában az 5. helyet szerezte meg úgy, hogy decemberben, ugyancsak Altenbergben a harmadik, két héttel később a lettországi Siguldában a második lett.

„Hogy milyen eredménnyel lennék elégedett? Természetesen az éremmel. Okkal megyünk Pekingbe, nekünk már a „nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos” elv nem divat. Mindenki a dobogóért fog harcolni, ez alól én sem vagyok kivétel.”

Aktív pályafutása befejezését követően is megvannak a céljai.

Arról álmodom, hogy saját állatmenhelyet nyitok. Remélem, lesz elég pénzem és türelmem, amíg meg nem kapom az összes szükséges engedélyt a helyi tisztviselőktől. De remélem, sikerül megvalósítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik