Sport téli olimpia 2022

Novemberben brutális sérülést szenvedett, Pekingben érmet nyert

Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP
Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP
A csodával határos módon nem csupán elindult az olimpián, de a női szánkósok versenyében bronzérmet is szerzett Tatyjana Ivanova. Pedig három hónapja olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy kerekesszékben hagyta el a szocsi világkupaverseny helyszínét.

Az egyszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok sportoló sírva ünnepelt, nem véletlenül: 2021 novemberében súlyos sérülést szenvedett, eltört a lába és elszakadtak a szalagjai.

Kapcsolódó
Mintha egy atomerőmű udvarán lenne az olimpia legfurább helyszíne
Műhő, óriásrámpa, hűtőtornyok - ez Sougang.

De nem adta fel az álmát, közölte orvosaival, csupán egy hónapot tud a rehabilitációra szánni, különben nem indulhat az olimpián. Kicsit több időbe telt a visszatérés, minden edzés óriási kockázatot rejtett magában.

Mankóval mozgott, nem vette le a rögzítésül és védelemként szolgáló ortézist a lábáról, inkább makacsul készült az olimpiára.

Kapcsolódó
A magyaroknak nem kellett, így Izraelnek írt történelmet
Szőllős Barnabás szenzációs versenyzéssel a hatodik lett kombinációban az olimpián.

A formájára nem lehetett panasz, január 9-én, a lettországi Siguldában már egy arany- és egy bronzérmet szerzett a világkupában.

Mindenkinek négyévente van olimpia, nekem csak nyolcévente!

– nyilatkozta, utalva arra, hogy 2014-ben, Szocsiban még szerepelt (és a csapattal ezüstérmet nyert), de aztán a doppingbotrány miatt nem kapott meghívást a pjongcshangi játékokra. Azt mondta, megpróbálták elvenni az ezüstjét is, ám a bíróságon sikerrel vívta meg a harcot.

A pekingi bronza 42 év után az első érem, amit orosz női szánkózó egyénben nyert az olimpián.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik