Sport téli olimpia 2022

Mintha egy atomerőmű udvarán lenne az olimpia legfurább helyszíne

Manan VATSYAYANA / AFP
Manan VATSYAYANA / AFP

Sok furcsasággal szolgál a pekingi olimpia, a kisebb-nagyobb botrányokon túl elég megemlíteni, hogy az egyik helyszín a Góbi-sivatag közelében található, Csangcsiakou környékén műhóval borítottak be mindent, hogy jól mutasson a közvetítésekben.

De mégsem ez a legszürreálisabb helyszín, az a Big Air-versenyeknek otthont adó Sougang.

Manan VATSYAYANA / AFP

Egyesek a Twitteren már azzal poénkodnak, hogy olyan a látvány, mintha a sízők és a snowboardosok leglátványosabb versenyszámát a Simpson családból ismert springfieldi atomerőmű udvarán rendeznék. Nem áll messze a valóságtól a hasonlat, Sougang ugyanis egy korábbi acélgyár mellett van, annak a tornyai látszódnak a közvetítésekben, amikor a sportolók lecsúsznak a 64 méter magas és 164 méter hosszú rámpáról. Az egyik hűtőtoronyra még fel is festették az olimpia logóját.

Kapcsolódó
Szupermodell nyerte meg a női síakrobaták versenyét
A 18 éves Ku Aj-ling győzött az olimpián most debütáló viadalon.

Ahogy a CNN cikkében írják, az acélgyár 1919-ben nyitott meg és egészen 2007-ig üzemelt, akkor viszont bezárták annak érdekében, hogy tisztuljon a levegőminőség a 2008-as nyári olimpia előtt.

Olyan, mint valami virtuális valóság, mintha egy videójátékban lennék

– mondta az amerikai Nick Goepper, míg az amerikai születésű kínai szupermodell, a női sízők Big Air-versenyét megnyerő Ku Aj-ling szerint fantasztikus a helyszín, mert bár sehol a környéken nincs hó, így, hogy a rámpán és ugratón mégis, olyan, mintha egy gleccseren síelne.

A tervek szerint a rámpa maradna az olimpia után is, edzőközpontot csinálnának belőle a kínai szervezők. Ha mégis elbontják, ez lesz a téli olimpiák történetének első ideiglenes Big Air-helyszíne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik