Sport téli olimpia 2022

34 évvel az apa után a fiú is megnyerte ugyanazt a számot az olimpián

Dimitar DILKOFF / AFP
Dimitar DILKOFF / AFP

Yannick Chabloz hatalmasat esett az alpesisízők férfi kombinációs számának első részében, a lesiklásban a pekingi téli olimpián.

A 22 éves svájci versenyző kicsúszott a pályáról, majd a védőhálónak csapódott. Az orvosok gyorsan a helyszínre értek és ellátták a Szikla becenevű sízőt, akit leszíjazott karral szállítottak el motoros szánnal. A futamot tíz percre félbe kellett szakítani a baleset miatt.

A lesiklás után a szuperóriás-műlesiklásban bronzérmes norvég Aleksander Aamodt Kilde vezetett két századdal a kanadai James Crawfordot megelőzve, ám az aranyérem végül az osztrák Johannes Strolzé lett. Aki így lemásolta édesapja eredményét, Hubert Strolz ugyanis 34 éve, Calgaryban lett olimpiai bajnok kombinációban.

Ami szintén közös a két Strolzban, mindketten mindössze egy világkupaversenyt nyertek az olimpiai győzelmük előtt, Johannes idén januárban, Adelbodenben győzött szlalomban.

A kombinációban összesen 27 versenyző indult, és közülük 17 tudta teljesíteni mindkét pályát.

A magyar születésű, de izraeli színekben induló Szőllős Barnabás már lesiklásban is remek teljesítményt nyújtott a 11. helyével, műlesiklásban pedig kifejezetten bevállalósan síelt, és mivel nem hibázott egészen a hatodik helyig jött fel.

alpesisí, férfi kombináció:

1. Johannes Strolz (Ausztria) 2:31.43 perc (lesiklás: 1:43.87 perc/műlesiklás: 47.56 mp)
2. Aleksander Aamodt Kilde (Norvégia) 2:32.02 (1:43.12/48.90)
3. James Crawford (Kanada) 2:32.11 (1:43.14/48.97)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik