Sport

Hét év börtönt is kaphat Wimbledon legendája

FrankHoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
FrankHoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Akár hét év börtönt is kaphat Boris Becker, a németek hatszoros Grand Slam-győztes teniszezője, aki ugyan öt éve személyi csődeljárást indított, de utána nem tett eleget a további előírásoknak.

Kapcsolódó
Covid-botrány: Marosit kirúgták, teniszedzők és vezetők ellen fegyelmi eljárás indult
Tényfeltáró vizsgálat vár a világranglista ponttal rendelkező magyarokra.

A három wimbledoni trófeával is rendelkező egykori klasszis ellen felhozott vádirat 24 pontot tartalmaz, többek között azt is, hogy Nagy-Britanniában és Németországban is vagyont rejtett el a végrehajtók elől.

Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, hét év börtönt is kaphat.

A per március 21-én kezdődik Londonban, a southwarki koronabíróságon, ahol ugyanaz a bíró, Deborah Taylor elnököl, aki 2019-ben 50 hét börtönbüntetésre ítélte a Wikileaks-alapító Julian Assange-ot.

„Pozitív ember vagyok, és hiszek az angol igazságszolgáltatásban. Feszülten és idegesen várom a pert, de nem esem pánikba. Sikerült a mallorcai birtokom árából maradéktalanul visszafizetni a bankkal szemben fennálló adósságunkat.

Teniszező voltam, nem tanultam közgazdaságtant vagy jogot. Ezért játékoskarrierem után tanácsadókra és menedzserekre támaszkodtam, akik nyilvánvalóan nem adtak jó tanácsot”

– mondta az 54 éves Becker

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik