Sport

Covid-botrány: Marosit kirúgták, teniszedzők és vezetők ellen fegyelmi eljárás indult

Ed JONES / AFP
Ed JONES / AFP
Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Lázár János, fideszes országgyűlési képviselő, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke, derült ki a szövetség honlapjára felkerült dokumentumokból.

Amint arról a 24.hu is beszámolt, csütörtök délután közleményt adott ki az MTSZ, ebben azt írták, „az elmúlt 48 órában a Magyar Tenisz Szövetség tudomására jutott: alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a COVID-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek.”

Kapcsolódó
Hamis PCR-ek miatt iszonyatos Covid-botrány dagad a Magyar Tenisz Szövetségben
Egy birtokunkba került levél alapján ipari szinten hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat.

A szövetség közleményét – miszerint az elmúlt 48 órában értesültek a visszaélésekről – erősen árnyalja az a szerkesztőségünk birtokába jutott dokumentum, amelyben Marosi Katalin válogatott koordinátor, korábbi teniszező egy 2021 nyarán kelt fejléces, hivatalos levélben arról értesíti a válogatott teniszezőket, illetve szüleiket, hogy egy európai versenyhez

szükség van PCR tesztre a gyerekek számára, ezt most úgy tudjuk megoldani, hogy átkülditek nekem a következő adatokat és az orvosunk kiállítja a leletet :-) a tesztet megússzák a gyerekek.

Marosi ehhez nevet, tajszámot, születési dátumot, lakcímet és az édesanya nevét kérte. Ebből úgy tűnik, ipari szinten hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat.

A pénteken tartott rendkívüli elnökségi ülésén az ellenőrző testület által előzetesen lefolytatott vizsgálatot követően az alábbi döntések születtek.

  1. Felhívja a főtitkárt, mint a munkáltatói jogok gyakorlóját, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg a válogatott csapatok szervezési feladatait munkaköre szerint ellátó, Marosi Katalin munkavállaló munkaviszonyát.
  2. Felhívja az elnököt, hogy jelen határozat alapján, a kapcsolódó dokumentumok, vizsgálati anyagok megküldésével – a sportról szóló 2004. évi I. törvény, a sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III. 12.) Korm. rendelet, illetve a Szövetség Fegyelmi Szabályzata alapján – hívja fel a Fegyelmi Bizottság elnökét
    fegyelmi eljárás lefolytatására a szövetség alkalmazásában álló hat szövetségi edzővel, a szövetség főtitkárával, a szövetség sportigazgatójával, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben.
  3. A szövetség sportigazgatóját a szükséges vizsgálatok lefolytatásáig, de legfeljebb a jogszabályok által lehetővé tett időtartamra felfüggeszti.
  4. Felkéri az ellenőrző testületet, hogy haladéktalanul folytasson le további, részletekbe menő tényfeltáró vizsgálatot minden világranglista ponttal rendelkező magyar teniszjátékos vonatkozásában.
  5. Felhívja a főtitkárt, hogy késedelem nélkül intézkedjen a fenti gyanúra tekintettel benyújtott büntető feljelentés anonimizált módon, a szövetség honlapján történő közzététele iránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik