Sport

Kristiansen nélkül is nyert Moszkvában a Győri ETO

A Győri Audi ETO KC 27-23-ra győzött az orosz CSZKA Moszkva otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

Kapcsolódó
A klubja megbocsátott a világbajnok irányítónak
Vége a felfüggesztésnek, Estavana Polman hétfőtől ismét edzésbe áll.

A már biztosan csoportelsőként negyeddöntős vendégcsapat keretéből Amandine Leynaud pihenőt adott, Jelena Despotovic és Veronica Kristiansen pedig egészségügyi okok miatt nem állhatott rendelkezésre.

A tizedik percben vezettek először a győriek, de ellépni nem tudtak, mert védekezésben ekkor még nem játszottak kellően hatékonyan, írta tudósításában az MTI. Miután a CSZKA nyitottabb védekezésre váltott, a svéd beálló, Linn Blohm találataival tartotta magát az ETO, majd a moszkvaiak hibáit kihasználva kétgólos előnybe került és a szünetben 15-13-ra vezetett.

A második félidőben sem látszott, hogy a vendégek számára nincs tétje a meccsnek, bár a házigazda – amelynek nagy szüksége lett volna a pontokra – egy 4-1-es sorozattal felzárkózott, Stine Oftedal irányításával a 46. percben már 22-18-as előnyben volt a Győr. A hátralévő időben is rendkívül összeszedetten, kevés hibával kézilabdázott, nagyszerűen védekezett az ETO, a hajrában Jekatyerina Iljina góljaival még tett egy kísérletet az egyenlítésre a CSZKA, de Laura Glauser védései megakadályozták ezt.

A hazaiaknál Iljina nyolc, a vendégeknél Rju Un Hi hét, Estelle Nze Minko hat góllal zárt. A győri kapusok közül Silje Solberg hét, Glauser hat védést mutatott be.

Az ETO rekordot jelentő, immár 69 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta, több mint négy éve tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 61 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

Női Bajnokok Ligája, B csoport, 12. forduló

CSZKA Moszkva (orosz) – Győri Audi ETO KC 23-27 (13-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik