Sport

A klubja megbocsátott a világbajnok irányítónak

Daisuke Urakami / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
Daisuke Urakami / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Bár Estavana Polmant a hétvégén felfüggesztette a munkavégzés alól a Team Esbjerg női kézilabdacsapata, a felek keddi egyeztetése pozitív eredménnyel zárult, így a világbajnok holland klasszis hétfőtől ismét edzésbe áll.

Kapcsolódó
Junior világbajnok kapussal és válogatott beállóssal erősített a Fradi
Bíró Blanka és Julia Behnke kiesése miatt gyors megoldás kellett.

A 29 éves játékos 2020 nyarán súlyos keresztszalag-sérülést szenvedett, ami miatt jóval több mint hat hónapig nem léphetett pályára, majd alig másfél hónappal a visszatérése után újra megsérült a térde.

Az utóbbi időben epizódszerepre kényszerült, ennek ellenére megdöbbentette a klubját az a lépése, hogy a szombati, Podravka elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen megtagadta a pályára lépést csereként.

Jesper Jensen edző akkor úgy fogalmazott, senki nem helyezheti magát a csapat elé, ezért a játékost a vezetés felfüggesztette. A hétfői, Ajax Köbenhavn elleni bajnokin a lelátón ült, a keddi edzést kihagyta – ugyanakkor a felek leültek egyeztetni egymással a folytatást illetően.

A megoldás az lett, hogy se a szerdai Skanderborg elleni bajnoki, se a szombati, Buducnost elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen nem játszik, de február 7-től, hétfőtől ismét edzésbe áll.

A Team Esbjerg a sajtóközleményben azt írta, hogy a feleknek nincs további megjegyzésük az esettel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik