Sport

Nadal: Talán a legváratlanabb pillanatban sikerült ismét nyernem

Martin KEEP / AFP
Martin KEEP / AFP

Rafael Nadal azt mondta, boldog, hogy a tenisznek abban a korszakában játszik szerepet, amelyben Roger Federer és Novak Djokovic is kiemelkedően teljesít.

A 35 éves spanyol erről azután beszélt, hogy vasárnap kétszettes hátrányból fordítva megverte az orosz Danyiil Medvegyevet az Australian Open döntőjében, és ezzel két legnagyobb riválisát megelőzve, 21 Grand Slam-trófeával minden idők legeredményesebb férfi játékosává lépett elő. Történt mindez néhány hónappal az után, hogy lábsérülése miatt veszélybe került a pályafutása folytatása.

Kapcsolódó
Kettős szetthátrányból állt fel, 21-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal
Maratoni küzdelemben sikerült legyőznie Danyiil Medvegyevet.

Nadal dicsérte Federert, aki térdműtéte után lábadozik, így nem lehetett ott az év első GS-tornáján és Djokovicot, aki, mivel nem volt beoltva a koronavírus ellen, már a rajt előtt kénytelen volt elhagyni Ausztráliát.

Kapcsolódó
A szerb elnök szerint Djokovic kárára akarták megmutatni, hogyan működik a világrend
Aleksandar Vucic soha nem látott zaklatást emleget, és úgy érzi, Ausztrália saját magát járatta le.

„Végeredményben ez egy játék, mi pedig messze több mindent elértünk, mint amiről gyerekként álmodtunk. Az mindegy, hogy az egyiknek 21 van, a másiknak 20, vagy éppen 23. Úgy gondolom, mindannyian nagy hatással voltunk a sportágra, elértük az álmainkat és élvezzük a játékot. Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a tenisz szempontjából nagyon különleges időszaknak” – fogalmazott Nadal.

A mallorcai játékos, aki sérülése után csak decemberben tért vissza a pályára, elárulta: leírhatatlan érzés, hogy másodszor is sikerült megnyernie az AO-t.

Csodálatos dolog. Sokszor keményen próbálkoztam itt Melbourne-ben, és talán a legváratlanabb pillanatban sikerült ismét nyernem. Szóval szuper boldog vagyok!

– mondta.

A folytatásról annyit árult el, hogy egyelőre élvezi a pillanatot, megnézi, a szervezete miként regenerálódik a melbourne-i két hét után, és azután dönt, mely tornákon indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik