Sport

Összefogtak a szexuális zaklatók ellen a német kézilabdacsapatok

Múlt héten két rejtett kamerát találtak a Metzingen női kézilabdacsapatának öltözőjében, ami után rendőrségi nyomozás folyik, és már gyanúsított is van egy azóta már elbocsátott klubalkalmazott személyében.

Kapcsolódó
„Undorító” – klubhoz közel álló ember helyezett el rejtett kamerákat a női kézicsapat öltözőjében
Magyar játékost és szakembereket is foglalkoztató német együttesnél történt az eset.

„A rendőrség nagyon gyorsan talált gyanúsítottat, aki sajnos az edzői stáb tagja volt” – nyilatkozta a Reggeli Startban a korábbi NB I-es futballkapus, Rott Ferenc.

A játékosok a sokk ellenére vállalták a játékot a Bietigheim ellen, utána öt nap szabadságot kaptak, hogy mindenki haza tudjon utazni a családjához. Most találkozik a csapat először, remélem, a történtek ellenére jó állapotban térnek vissza.

Kapcsolódó
Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggeszti az MKSZ
A két szakmai alelnök mégsem értékelheti saját munkáját, nyilatkozta Kocsis Máté, a szövetség elnöke.

A klubvezető elárulta, hogy korábban is történt hasonló eset a csapatával.

„Szoros kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel és az ügyvédünkkel, és egy erre szakosodott német szervezettel, amely lelki segélyszolgálatot nyújt a szexuális áldozatoknak. Ez nem az első eset idén a Bundesligában. Szeptemberben egy bajnoki előtt már kamerákat találtak a tusolóban. Akkor nem voltak videófelvételek, mert még előtte felfedezték. Abban bízunk, hogy ez nem egy szervezet, akik együtt dolgoznak, hanem egyéni eset. A héten tartottunk egy konferenciát a klubokkal és a szövetséggel, és innentől még jobban fogjuk figyelni, hogy kik vannak a csapatok körül, és az öltözőket igyekszünk átvilágítani.”

Kapcsolódó
„Ami Magyarországon volt, az őrület és káosz!” – a horvát kézielnök abnormális Eb-ről beszélt
Tomislav Grahovac gratulált a szakmai stábnak és a játékosainak, hogy kockára tették az egészségüket.

A beszélgetés során szó esett a koronavírussal kapcsolatos problémákról is.

„Rengeteg segítséget kaptunk a német államtól és a szövetségtől is, sok szponzorunk megmaradt; megérezzük, de viszonylag jól átvészeljük a vírust. A német kézilabdában, ellenben például a magyar finanszírozási rendszerrel, saját gazdasági alapon működünk. Csak szponzori pénzekből, jegybevételekből, és az ahhoz tartozó kisebb bevételekből, ezért nagyon fontos a kapcsolattartás a majdnem száz szponzorral, ami nagyon sok időt vesz igénybe. De én ezt teljesen egyedül csinálom, mert szerintem csak így van értelme, ez vezet eredményre.”

Rott Ferenc korábban kapusedző volt a Darmstadt és az Ulm labdarúgócsapatainál, de már több, mint tíz éve a német női kézilabdában dolgozik a Metzingent vezetőedzőként irányító feleségével, Rott Edinával, és ennyi idő után sem vágyik haza.

Kapcsolódó
„Ha egy kézilabdázó a fontos pillanatban összeszarja magát, az a versenyeztetés hibája”
Vass Gábor szerint irreálisan túlfizetett, teljesítménykényszer nélküli játékosokkal nem lehet előrelépni.

„Nem voltak megkereséseim Magyarországról, szerintem nem is vagyok tipikusan a magyar közegbe való. Itt egy kicsit a magunk urai vagyunk abban, amit felépítettünk.

Nem nagyon szeretném, ha fentről beleszólnának a munkánkba, és az a tapasztalatom, hogy Magyarországon még mindig a kapcsolatok számítanak túlnyomó részben, nem a szakmai tudás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik