Sport

Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggeszti az MKSZ

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
„Mindenki a mi fejünket követeli – a sportvilág Nagy Lászlóét, enyémet a politika!” – nyilatkozta zárkörű sajtóbeszélgetésen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

A Mandiner.hu összefoglalója szerint a sikertelen hazai Európa-bajnokság kapcsán Kocsis összetett problémáról beszélt, szerinte a játékosok és a szakmai stáb is mindent megtett, a siker mégis elmaradt, hiszen a válogatott a csoportkört sem élte túl és végül csupán a 15. helyén zárt.

Kapcsolódó
„Ha egy kézilabdázó a fontos pillanatban összeszarja magát, az a versenyeztetés hibája”
Vass Gábor szerint irreálisan túlfizetett, teljesítménykényszer nélküli játékosokkal nem lehet előrelépni.

Úgy véli, beszédesek a statisztikák, hiszen a különböző kategóriákban sehol sem vagyunk az élmezőnyben – kivéve a kiállítások és a sárga lapok tekintetében.

Kapcsolódó
„Ami Magyarországon volt, az őrület és káosz!” – a horvát kézielnök abnormális Eb-ről beszélt
Tomislav Grahovac gratulált a szakmai stábnak és a játékosainak, hogy kockára tették az egészségüket.

Azt is elárulta, hogy amíg nem történik meg a női és férfiválogatott világ-, illetve Európa-bajnoki szereplésének értékelése, a két szakmai alelnököt, Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggesztik.

„Javasoltam, hogy amíg azt az egész sportágat érintő, értékelő-elemző munka le nem zajlik, addig a női és férfi szakágért felelő alelnöki felelősöket függesszük fel. Nem az alelnöki tisztségükből, félreértés ne essék, mert azt a közgyűléstől kapják, hanem ez alól a feladat, a szakág felügyelete alól.

Az értékelésnél nem fair, hogy ők maguk fogják saját magukat értékelni.

A szövetség elnöke a Sportrádióban is vendég volt, ahol további aggodalmának is hangot adott.

Például annak, hogy profi sportolók miért nem tudták elviselni a hazai pályával és a szurkolókkal járó nyomást. Ezért sem értette, a stáb és a játékosok miért döntöttek úgy, hogy nincs szükségük mentális felkészítésre.

Azt sem értem, miért nem ment ki a válogatottunk előtte edzeni a csarnokba? Nem kell magas szinten játszani ahhoz, hogy az ember tudja, nem ugyanaz egy ekkora létesítményben játszani, mit a megszokott tornateremben a megszokott bordásfalakkal, egy játékosnak olyan apróságokat is látnia kell, mennyi hely van a pálya mellett, vagy milyen színű a háló

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik