Sport

A kézikapitány szerint nincs szégyenkeznivalónk

Varga Jennifer/24.hu
Varga Jennifer/24.hu

A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportköréből, miután 31-30-ra kikapott Izlandtól.

Kapcsolódó

„Gratulálok Izlandnak. Szoros, kiegyenlített meccset láthattunk, az első félidőben nem voltunk elégedettek a védekezésünkkel, az egy-egy elleni párharcokat nagyon nehezen kezeltük” – mondta a mérkőzést követően Gulyás István szövetségi kapitány.

Sajnáljuk, hogy a hazai Eb-n ilyen korán kiestünk, építjük a csapatunkat, remélem, még sok-sok élményt adunk a szurkolóinknak.

Arra a kérdésre, hogy vonja meg a torna gyorsmérlegét, Gulyás úgy fogalmazott, nincs szégyenkeznivalójuk.

„Tudtuk, hogy erős Európa-bajnokság lesz, a továbbjutás így is nüánszokon múlt, nem haragudhatunk egy játékosunkra sem. Amit elterveztünk, hogy átalakítjuk és megfiatalítjuk a csapatot, azt véghez vittük, jó kézilabdát játszunk – bár most keserű a szánk íze.

Varga Jennifer/24.hu Gulyás István és Hanusz Egon a mérkőzés után.

A csapat irányítója, Hanusz Egon úgy vélekedett, nem sokon múlt a továbbjutás.

„Sajnos a döntő szituációk nem úgy jöttek ki, mint a portugálok elleni győzelemkor.

A közönség hihetetlen volt, szerintem ilyenben az életben nem lesz többet részem. De abban bízom, sok szép meccs áll még előttünk.

Az izlandiak szövetségi kapitánya, Gudmundur Gudmundsson nagyszerű mérkőzésről, csodálatos közönségről és fantasztikus napról áradozott.

„Fantasztikusan támadtunk, igaz, a védekezéssel akadtak gondjaink, túl sok gólt kaptunk egy nagyszerű ellenféltől. Az utolsó tíz percben agresszívebben védekeztünk, ez hozta meg a sikert.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik