Sport

A portugál kézikapitány dühös, amiért a magyarok többet pihenhettek, mint a játékosai

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Hollandia elleni vereség után a magyar kézilabda-válogatott vasárnap 18 órától Portugália ellen folytatja a csoportkört a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A portugálok sem kezdtek jól, ők Izlandtól kaptak ki 28-24-re, úgyhogy igazi ki-ki meccsre számíthatunk ellenük.

A portugálok péntek este játszottak Izlanddal, és panaszkodtak egy sort amiatt, hogy eggyel kevesebb pihenőnapjuk volt, mint az első fordulós találkozót csütörtökön letudó magyaroknak.

12 óránk sem volt a regenerálódásra, a játékosok éjfél után kerültek ágyba a pénteki meccs után, szombaton pedig délben kaptunk edzéslehetőséget

– magyarázta a portugálok kapitánya, Paulo Pereira.

Pereira más jellegű meccsre számít a magyarok ellen, akik erőteljebb játékosaik révén szerinte más fegyverekkel rendelkeznek, mint az izlandiak. A kapitány várhatóan ugyanazt a keretet jelöli majd, mint pénteken, vagyis Martim Costa és Daniel Vieira maradhat ki a benevezettek közül, írja a Record nevű portugál lap.

„A torna előtt egy újságíró azt kérdezte tőlem, hogyan birkózunk meg a sérülésekkel és a koronavírus okozta nehézségekkel, mire azt mondtam neki, még élünk, úgyhogy nyerhetünk. A magyarok elleni meccs előtt ugyanezt tudom mondani, életben vagyunk, és megteszünk mindent, amit csak tudunk” – fogadkozott Pereira.

A magyar-portugál meccset az M4 Sport élőben közvetíti, a 24.hu-n pedig online tudósításban számolunk be minden fontos történésről.

Az Eb vasárnapi menetrendje:

B csoport (Budapest, MVM Dome):
Magyarország – Portugália 18.00
Izland – Hollandia 20.30

 

D csoport (Pozsony, Ondrej Nepela Arena):
Németország – Ausztria 18.00
Fehéroroszország – Lengyelország 20.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik