Sport koronavírus

Kyrgios: Nagyon, nagyon rossz, ahogy a Djokovic-ügyet kezeljük

Adam Glanzman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Adam Glanzman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Áll a bál az év első Grand Slam-tornája előtt: az Australian Open kilencszeres győztese, a szerb Novak Djokovic egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik, miután nem kapott vízumot.

Kapcsolódó
Dijana Djokovic: Erőszakkal tartják fogva a fiamat, hogy ne lehessen minden idők legjobbja
Az édesapa, Srdjan Djokovic szerint fiát ugyanúgy keresztre akarják feszíteni, mint egykoron Jézust.

Djokovic korábban azt nyilatkozta, hogy nem kér a koronavírus elleni oltásból, de úgy tűnt, különengedéllyel mégis ott lehet a tornán, az ausztrál hatóságok azonban másképp gondolták.

Kapcsolódó
Djokovicot kitoloncolhatják, a szerb elnök zaklatásról beszélt
Az ausztrál hatóságok megtagadták tőle a belépést.

Az ügyben sokan megszólaltak már, a Djokovichoz hasonlóan hússzoros Grand Slam-győztes Rafael Nadal például azt mondta, egyértelműek voltak a szabályok, és tiszteletben tartja szerb riválisa döntését, de vállalnia kell ennek a következményeit.

Kapcsolódó
Nadal: Djokovic hozott egy döntést, de vállalnia kell a következményt
A szerb játékos nem kapott vízumot, az ügyvédei fellebbeznek.

A tenisz egyik fenegyereke, Nick Kyrgios is véleményt formált, és védelmébe vette a napokban sokat kritizált Djokovicot.

Beoltattam magam, édesanyám, és más emberek egészségének védelmében, de ahogy most Novak helyzetét kezeljük, az nagyon, nagyon rossz. Láttam a mémeket, a címlapokat, de ő az egyik legnagyobb bajnokunk, és ami a legfontosabb, egy emberről beszélünk. Jobban kellene csinálni

– írta Kyrgios a Twitteren.

Djokovic ügyvédei fellebbeztek, a bíróság várhatóan hétfőn, egy héttel az Australian Open rajtja előtt tárgyalja az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik