Sport koronavírus

Dijana Djokovic: Erőszakkal tartják fogva a fiamat, hogy ne lehessen minden idők legjobbja

EyePress News / EyePress via AFP
EyePress News / EyePress via AFP
Egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik Novak Djokovic, az ausztrál nyílt teniszbajnokság kilencszeres győztese, akitől a hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt. A szülei sajtótájékoztatón sírták el bánatukat.

A húszszoros Grand Slam-bajnok sztárjátékos helyi idő szerint éjfél előtt szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, majd órákon át a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba. Előzőleg az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva koronavírus ellen.

Kapcsolódó
Nadal: Djokovic hozott egy döntést, de vállalnia kell a következményt
A szerb játékos nem kapott vízumot, az ügyvédei fellebbeznek.

Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága azonban megtagadta a belépést Djokovictól, majd eldőlt, hogy nem kap vízumot, mert nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy teljesítse a belépéshez szükséges előírásokat.

Ügyvédjei rögtön fellebbeztek a határozat ellen, ausztrál sajtóértesülések szerint alighanem csak hétfőn kerül sor a meghallgatásra.

A kétségbeesett szülők egy sebtében összehívott belgrádi sajtótájékoztatón, mondták el véleményüket.

Az édesapa, Srdjan Djokovic nem fukarkodott a hasonlattal, szerinte fiának ugyanazt kell átélnie, mint egykoron Jézusnak.

„Jézust keresztre feszítették, mindent elkövettek vele, de ő kitartott, még mindig közöttünk él. Novakot ugyanúgy próbálják meg keresztre feszíteni, térdre kényszeríteni, bármit megtenni vele. Szégyelljék magukat, hogy ezt megtehetik a világ legjobbjával!”

ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Édesanyját ugyancsak felzaklatták a melbourne-i események, szerinte egyértelműen politikai üldözésről van szó.

Anyaként ez nagyon nehéz, mert nem érdemelt ilyen bánásmódot. Egy kicsi, koszos migránsszállóban erőszakkal tartják fogva, ha egyáltalán szállodának lehet azt nevezni. Mindenhol bogarak vannak, az étel szörnyű. Esélyt sem kap, hogy jobb szállodába vagy bérelt házba költözzön

– nyilatkozta Dijana Djokovic.

„Ez puszta politika, hogy ne lehessen minden idők legjobbja. Azt hiszem, hamarosan mindenki megérti majd, hogy ő egy forradalmár, aki megváltoztatja ezt a világot. Remélem, mentálisan egészséges marad, és nem törik le a szárnyait” – mondta a szerb sajtónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik