Sport koronavírus

Nadal: Djokovic hozott egy döntést, de vállalnia kell a következményt

William WEST / AFP
William WEST / AFP

Hiába kapott különengedélyt, úgy tűnik, Novak Djokovic nem játszhat az idei első Grand Slam-tornán, az Australian Openen, mert nem kapott vízumot.

Kapcsolódó
Djokovicot kitoloncolhatják, a szerb elnök zaklatásról beszélt
Az ausztrál hatóságok megtagadták tőle a belépést.

Djokovic eddig a magánélete védelmére hivatkozva nem árulta el, megkapta-e a koronavírus elleni védőoltásokat, épp ezért Ausztráliában nagy felháborodást váltott ki, hogy a torna szervezői annak ellenére különengedélyt adtak neki, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva.

A Djokovic-ügyről megkérdezték a hússzoros Grand Slam-győztes Rafael Nadalt, aki azt mondta, ha akarta volna, a szerb klasszis gond nélkül játszhatott volna Melbourne-ben.

Másik utat választott, meghozta a saját döntését, amihez minden joga megvan, de vállalnia kell a következményét. Nem tetszik a kialakult helyzet, és bizonyos szempontból sajnálom őt, ugyanakkor úgy hozta meg a döntését, hogy hónapok óta tisztában volt, milyen feltételekkel játszhat

– mondta Nadal.

Hozzátette, nem kampányol amellett, hogy mindenki vegye fel az oltást, mert tiszteletben tartja mások döntését, de vannak szabályok, és ezeket az oltatlanoknak is figyelembe kell venniük.

„Voltam koronavírusos és kétszer beoltottak. Aki beoltatta magát, az gond nélkül játszhat a tornán. Ez egy egyértelmű szituáció”.

A BBC azt írja, Djokovic jelenleg Melbourne külvárosában tartózkodik egy olyan hotelben, amelyben azokat szállásolják el, akik nem kaptak beutazási engedélyt. A teniszező ügyvédei nem hagyták annyiban a dolgot, és bíróságon fellebbeznek.

Nadal győztes visszatérése

A spanyol sztár az 521 ezer dollár (161,5 millió forint) összdíjazású melbourne-i tornán erőnyerőként a 16 között kezdett a világranglistán 104., selejtezőből érkezett litván Ricardas Berankis ellen, és két szettben nyert.

 

A 35 éves Nadal párosban már bemutatkozott kedden Melbourne-ben, de egyesben előzőleg augusztus 5-én vívott tétmérkőzést. A mallorcai klasszis lábproblémák miatt kényszerült hosszabb szünetre, majd decemberben az abu-dzabi bemutató tornán koronavírusos lett, ám a karantén után rögtön Ausztráliába utazott.

 

eredmények, nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 1.) – Berankis (litván) 6:2, 7:5
Dimitrov (bolgár, 3.) – Bagnis (argentin) 5:7, 7:6 (7-3), 6:3
Molcan (szlovák) – Goffin (belga, 4.) 7:5, 6:3
Ruusuvuori (finn) – Thompson (ausztrál) 7:6 (7-3), 5:7, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik